Comói tó.

5 európai esküvőhelyszín, ha nem itthon mondanátok ki a boldogító igent

Az emberek nagy része sok éven keresztül álmodozik az esküvőjéről, és a szerelmesek nem meglepő módon mindent megtesznek azért, hogy megtalálják a tökéletes helyszínt a ceremóniára. A párok azonban sok esetben nem feltétlenül az országhatáron belül szeretnék kimondani a boldogító igent, ennek apropóján pedig öt remek európai esküvőhelyszínt gyűjtöttünk össze arra az esetre, ha nem itthon esküdnétek.


Comói-tó, Olaszország

Damian Chojnacki/Unsplash

A Comói-tó partjait pazar villák, ápolt kertek, grandiózus hotelek, valamint éttermek, zöldövezetek és magánlakások sokasága díszíti. Az ősi gleccsertó kellemes mikroklímával várja a szerelmeseket. A hely felkapottságának köszönhetően az itt tartott esküvők egyfajta presztízst is magukban hordoznak, de ami ennél is fontosabb, hogy a párok egy összetéveszthetetlen környezetben ünnepelhetik meg a nagy napjukat.

Szantorini, Görögország

Heidi Kaden/Unsplash

Szantorini folyamatosan vonzza a házasodni vágyókat és a nászutasokat, mivel a fehérre meszelt falai nem akármilyen díszletet kínálnak az esküvő napjára. Emellett a város lélegzetelállító kilátással, gyönyörű naplementékkel és páratlan történelmi gazdagsággal rendelkezik. Az esküvőt illetően pedig a pároknak bőven van opciójuk, ugyanis választhatnak a földutak végén megbúvó, visszafogott (és viszonylag baráti áron elérhető) kisházak, illetve az Égei-tengerre néző, sziklák melletti villák és szállodák közül.

Ez is érdekelhet: Ezek az európai úti célok lesznek az idei nyár sztárjai

Skót felföld, Skócia

Bjorn Snelders/Unsplash

A királyi család által kedvelt vad, mégis romantikus skót felföld határtalan erdősávjaival, hullámzó sziklacsúcsaival és kanyargós folyóival sokakat ámulatba ejt. Ezáltal pedig remek esküvőket lehet errefelé szervezni. A gyönyörű tájak mellett a lenyűgöző középkori kastélyok is igen vonzóak lehetnek, ugyanis nem akármilyen lovag-tematikájú lagzikat lehet itt tartani.

Ibiza, Baleár-szigetek, Spanyolország

Rodrigo Kugnharski/Unsplash

A spanyol szigetet a legtöbben a partik miatt ismerik. Azonban az elmúlt 10 évben Ibiza kevésbé ismert területei – amelyek a nyugodtabb, csendesebb hangulatukról ismertek – a házasodni vágyókat is képesek voltak megszólítani. Ráadásul a hegyoldalakon szétszórt és zöldövezetekkel körülvett vidéki hotelek és vendégházak nemcsak egyszerűvé, de varázslatossá is teszi a résztvevők számára a szálláskeresést. Emellett gyönyörű kápolnákat és romantikus fotóhelyszíneket is találhatunk errefelé.

Split, Horvátország

Sander Lenaerts/Unsplash

A szomszédunkban található Split a csillogó tengerpartjának és a fantasztikus történelmi negyedeknek köszönhetően gyorsan az egyik legnépszerűbb desztinációvá vált az esküvői célpontok között. Az Adriai-tenger keleti partján kilométereken át húzódó, élénk tengerparti város már régóta vonzza a jól szituált látogatókat, köszönhetően a világszerte elismert rendezvényeknek. A város határain belül rengeteg butikhotel is található, amelyek ideálisak kisebb ceremóniákhoz, de nagyobb szabású eseményeket is könnyedén lehet errefelé szervezni.


A figyelmetekbe ajánljuk