Kréta.

Ezek az európai úti célok lesznek az idei nyár sztárjai

A COVID-intézkedések megszűnésével az utazási kereslet drasztikusan növekszik, a Mabrian által nemrégiben készített tanulmány pedig felsorolta azokat az európai úti célokat, amelyek 2023-ban a turisztikai kínálat, az összeköttetések és a szálláshelyek tekintetében a legjelentősebbek lesznek.


Annak érdekében, hogy segítséget nyújtson a turistáknak, a Mabrian közzétette a várható legkeresettebb 2023-as úti célok listáját. Ezek közül hét Európában található:

  • Kréta
  • Algarve
  • Bretagne
  • Korzika
  • Wales
  • Szardínia
  • Szicília

A Mabrian szerint a fenti úti célok a szálláshelyek ára, az új légi útvonalak és a lenyűgöző természeti kincseik miatt lesznek rendkívül népszerűek.

Ez is érdekelhet: Kiderült, melyek a világ legbarátságosabb városai

A szervezet kifejtette, hogy Görögország legnagyobb szigetének számító Kréta aktív turisztikai tevékenysége miatt került a dobogó legfelső fokára. Emellett Kréta várhatóan népszerű úti cél lesz a megnövekedett belföldi és nemzetközi útvonal-kapacitásnak köszönhetően.

A szállással kapcsolatban megjegyezték, hogy Kréta a második legversenyképesebb átlagos szállodai árakkal fog rendelkezni a következő hónapokban – írja a SchengenVisaInfo.com.

Hozzátették, hogy Algarvéra is igaz ugyanez, hiszen a portugál tartomány érdekes turisztikai termékkínálattal rendelkezik, és várhatóan jelentősen nőni fog a légi összeköttetések száma, így az utazók várhatóan könnyen eljuthatnak ide.

A listán szereplő úti célok többé-kevésbé ugyanezen okok miatt lesznek népszerűek a Mabrian szerint. A szervezet emellett arra is utalt, hogy listán szereplő célpontok a korábban felsoroltak mellett elsősorban a kedvező időjárásuk miatt kerültek fel a listára.

Forrás: Schengen Visa Info


A figyelmetekbe ajánljuk