Polignano a Mare
Forrás: Shutterstock

Kiderült, melyek a világ legbarátságosabb városai

Ismerős az a megnyugtató érzés, amikor egy nagyon barátságos, drámamentes és rendkívül segítőkész barátoddal tervezel találkozót? Mostantól ugyanígy érezhetsz, amikor egy kiválasztott úti célt veszel célba.


A Booking.com utazási platform közzétette a „Legbarátságosabb helyek a Földön" 2023-as rangsorát, amelyben a világ összes legbarátságosabb úti célja szerepel. Az eredmény kialakításához a vállalat saját Travel Review Awards díjait elemezte.

Ha tovább olvasnál: Luxus a szafarin – a világ 7 legdrágább úti célja

Travel Review Awards kitüntetését azok a szállás- és közlekedési partnerek kapják meg, amelyek kimagaslóan pozitív élmény nyújtásukkal a vendéglátás terén átlagon felüli számú, kifogástalan értékeléssel rendelkeznek.

A világ legbarátságosabb városait tekintve az olaszországi Polignano a Mare áll a lista élén gyönyörű szikláival és strandjaival. A tajvani Hualien városa az ezüstérmet kapja, nem hiába: a környékét felkereső utazók elmerülhetnek a lenyűgöző természet, a templomok és a vízesések látványában.

Ez is érdekelhet: Megvan a sorrend: ezek a világ legjobb városai 2022-ben

San Sebasti\u00e1n

Fotó: Shutterstock

A harmadik helyet a spanyolországi San Sebastián foglalja el, amely amellett, hogy a világ egyik legbefogadóbb városa, aranyszínű strandjairól és finom étkezési lehetőségeiről is híres.

​A világ 10 legbefogadóbb városának teljes listája pedig az alábbi:

1. Polignano a Mare, Olaszország
2. Hualien város, Tajvan
3. San Sebastián, Spanyolország
4. Drezda, Németország
5. Klaipeda, Litvánia

6. York, Egyesült Királyság
7. Ushuaia, Argentína
8. Porto De Galinhas, Brazília
9. Mexikóváros, Mexikó
10. Gold Coast, Ausztrália

Forrás: Thrillist

A figyelmetekbe ajánljuk