Párizs városképe a Szajnával
Fotó: Shutterstock

Megvan a sorrend: ezek a világ legjobb városai 2022-ben

Számos különféle módon rangsorolják a világ városait, mi most az Euromonitor listája szerinti legjobb metropoliszokat vesszük sorra.


Az Euromonitor összeállította a világ legjobb városait 2022-ben, olyan tényező alapján rangsorolva, mint a gazdasági és üzleti tevékenység, turisztikai teljesítmény és infrastruktúra, turisztikai politika és vonzerő, egészség és biztonság, illetve a fenntarthatósági fejlesztések.

Ez is érdekelhet: Ezek voltak 2022-ben a világ legdrágább városai

Párizs nem okozott nagy meglepetést azzal, hogy ismét az első helyen végzett, Dubai és Amszterdam pedig a dobogó második, illetve harmadik helyét csípték meg.

A végleges eredményt a Transparent Intelligence adatelemző céggel együttműködve tették közzé − ismét érdekes statisztikákat mutatva az utazók számára. Az első három helyezett mellett a listán szereplő városok között szerepelt még Madrid (4.), Róma (5.), London (6.), München (7.), Berlin (8.), Barcelona (9.) és New York (10.), amely egyben Amerika első helyezett városa is volt.

Ha tovább olvasnál: Ezek a világ legtúlértékeltebb városai – Budapest előkelő elismerést zsebelt be

Dubai v\u00e1rosk\u00e9pe a metr\u00f3 s\u00edn\u00e9vel \u00e9s felh\u0151karcol\u00f3kkal

Fotó: Shutterstock

Az eredmények szerint az európai desztinációk jobban teljesítettek, mint más országoké, amit az Euromonitor az alábbi módon magyarázott:

Az európai desztinációk jó helyezése az indexben nagyrészt két fontos pillérnek − a turisztikai politikának és vonzerőnek, valamint a turisztikai infrastruktúrának − köszönhető.

Tény, hogy a nemzetközi turizmus az eddigi adatok alapján 2022-ben 112%-os növekedést könyvelhet el, és ezzel a nagyvárosok rugalmas fellendülésének egyik kulcstényezője lett. Az emberek végre bepótolhatták a világjárvány alatt elmaradt utazásokat is.

Bár az elmúlt év pozitív eredményeket hozott a turizmus számára, a járvány utáni teljes helyreállásig még hosszú az út, és a kormányzati támogatás továbbra is kritikus fontosságú minden régióban.

Forrás: Luxury Launches, Euromonitor


A figyelmetekbe ajánljuk