zsiráf és zebrák a szafarin
Fotó: Shutterstock

Luxus a szafarin – a világ 7 legdrágább úti célja

Ha a legdrágább városokra gondolunk, általában New York, London, Genf és Zürich jut eszünkbe, de meglepő módon ezek a városok nem is kerültek fel erre a listára.


A Squaremouth, egy utasbiztosításokat összehasonlító weboldal több ezer utasbiztosítási szerződés értékesítéséből származó adatait elemezte, hogy megállapítsa, mely országok a legdrágább úti célok a biztosítás szempontjából. Az átlagos utazási költség ezekbe az országokba több mint 11 ezer dollár (3,6 millió forint volt) volt, azaz majdnem háromszorosa annak, amit az átlagos utazók tavaly elköltöttek.

7. Marshall-szigetek

Átlagos útiköltség: 12 405 dollár (4,5 millió forint)

A Csendes-óceán nyugati részén található szigetre nem olcsó a repülőjegy. A sziget népszerű az olyan üdülési csomagok esetében, amelyek all inclusive üdülőhelyeket vagy szállodákat kötnek össze a repülőjegyekkel, és ezért magasabb előleget igényelnek. Egyébként a szállás és a közlekedés viszonylag olcsó a helyszínen, a taxik kilométerenként 1,28 dollárba (470 forint) kerülnek.

Ez is érdekelhet: Digitális nomád lennél? Érdemes jól felkészülni!

​6. Dél-Georgia és a Déli-Sandwich-szigetek

Átlagos útiköltség: 12 874 dollár (4,7 millió forint)

Ezek az Atlanti-óceán déli részén található távoli szigetek a brit tengerentúli területek részét képezik, és az Antarktisz egyik leglátogatottabb helyszínei közé tartoznak. Mivel a terület meglehetősen elszigetelt, a látogatóknak tengeri közlekedéssel kell érkezniük, és látogatási engedéllyel kell rendelkezniük. A legnépszerűbb módja ennek a célpontnak a megtekintésére a sétahajó vagy a jacht, ami jelentős árat is jelenthet.

​5. Tanzánia

Átlagos útiköltség: 13 244 dollár (4,8 millió forint)

A szafarik meglehetősen költségesnek számítanak Tanzániában a parkok belépődíjai miatt, amelyek sokkal drágábbak, mint más afrikai parkoké. A szállásárak is magasak, a parkokon belüli kétágyas szobák ára 600-800 dollár (220 ezer-300 ezer forint) körül mozog éjszakánként, és akkor a látnivalókat még nem is kalkuláltuk bele.

Ha tovább olvasnál: Ez a 10 legrosszabb értékelésű város, ha külföldre költöznél

​4. Zimbabwe

Victoria-v\u00edzes\u00e9s Zimbabwe \u00e9s Zambia hat\u00e1r\u00e1n

Fotó: Shutterstock

Az utazás átlagos költsége: 14 393 dollár (5,3 millió forint)

Az afrikai helyszínek jó hírnévre tettek szert azzal, hogy a vadvilághoz minél közelebbi luxust kínálnak, és Zimbabwe egy másik ország, amely ennek az igénynek megfelelően prémium turisztikai színteret alakított ki. A legluxusabb zimbabwei páholyok exkluzivitást, privát szférát, nagy tereket és kifogástalan kiszolgálást kínálnak, hogy igazolják a borsos árat.

​3. Antarktisz

Átlagos útiköltség: 17 730 dollár (6,5 millió forint)

Mivel az Antarktiszra történő utazás átlagos költsége személyenként 8000 dollár (3 millió forint) körül mozog, a luxusutak pedig meghaladják a 15 000 dollárt (5,5 millió forint), könnyen érthető, miért ez az egyik legdrágább úti cél. Távolsága miatt az Antarktisz valószínűleg olyan hely, ahová csak egyszer az életben juthatunk el, ezért az utazók nem bánják, ha valami különlegesre kell költeniük – csak válasszunk olyan utazásszervezőt, aki tudatosan figyel a területre gyakorolt emberi hatásra.

​2. Botswana

Átlagos útiköltség: 17 753 dollár (6,5 millió forint)

Botswana a szafari álomnak számít, és az egyik legnépszerűbb és legbiztonságosabb úti cél, ha ilyen helyszínben gondolkozunk. A top tízes lista közel fele afrikai ország, amely az egyedülálló szafarik miatt népszerű. Botswana felső kategóriás szállodáiban átlagosan 2000 dollár (700 ezer forint) körüli összeget kell fizetni éjszakánként.

1. Kongó

Átlagos egyéni utazási költség: 32 420 dollár (11,9 millió forint)

Kongó nem egy turizmusra berendezkedett ország, nincs megfelelő infrastruktúra ahhoz, hogy a turisták könnyen mozoghassanak. Az állandóan javításra szoruló autóktól kezdve a magas üzemanyagárakig, a magas adókig és a drága szálláshelyekig, repülőgépekig és hajókig; csak kiemelkedő költségvetéssel érdemes utazási célul választani.

Forrás: Travel Off Path


A figyelmetekbe ajánljuk