Ezzel az egyszerű trükkel a következő Airbnb-szállásodat sokkal olcsóbban foglalhatod le

Ezzel az egyszerű trükkel a következő Airbnb-szállásodat sokkal olcsóbban foglalhatod le

A gyakran Superhostsnak nevezett professzionális bérbeadó cégek – ez a kifejezés a cég által a legjobban teljesítő bérbeadó tulajdonosok jelölésére szolgál – kicselezik az Airbnb-t, és helyette a bérlők közvetlenül náluk vagy a kiadók saját hirdetési platformján keresztül foglalnak kedvezőbb áron.


Az egyik ilyen cég, a Heirloom luxusnyaralásokat listáz az Airbnb-n, de a vendégek a saját weboldalán is foglalhatnak. A jelentés szerint egy két éjszakás tartózkodás a Heirloom egyik nashville-i szállásajánlatában 125 dollárral kevesebb éjszakánként, mint amit az Airbnb-n találnánk.

Ez újabb kihívást jelent az Airbnb számára, amelyet a közelmúltban sokszor kritizáltak az emelkedő takarítási díjak, szolgáltatási díjak és egyéb költségek miatt, amelyek gyorsan összeadódnak, és a platform hirtelen kevésbé lesz vonzó, mint a szállodák.

Ez is érdekelhet: Akár a Párizsi Operaházat is lefoglalhatjuk Airbnb-n nemsokára

Brian Chesky, az Airbnb vezérigazgatója megjegyezte, hogy a vállalat az előzetes árképzés gyakorlata felé mozdul el, hogy átláthatóbbá tegye, hogy a vendég végül mennyit fizet a tartózkodásért.

Azonban a cég teljes kihagyása azzal, hogy közvetlenül a szállásadóhoz fordulnak, megfizethetőbbé teszi a dolgokat az utazók számára. A nashville-i Heirloom közvetlen hirdetése feleannyi szolgáltatási díjat számít fel, mintha a turisták ugyanezt az ingatlant az Airbnb-n keresztül foglalnák le.

Az Airbnb világában mindig is létezett valamilyen mértékben ez a gyakorlat, a házigazdák néha közvetlenül dolgoznak a bérlőkkel ahelyett, hogy a weboldalon keresztül foglalnának, és szembesülnének a különböző szolgáltatási díjakkal.

Ez mindkét irányba működött, mivel a bérlők kevesebbet fizettek, a házigazdák pedig több pénzt kerestek azzal, hogy nem kellett díjat fizetniük az Airbnb-nek. Úgy tűnt, hogy az Airbnb különböző biztonsági intézkedésekkel próbálta megakadályozni ezt a gyakorlatot, például a telefonszámok és az e-mailek elmosásával, amikor a házigazdák és a vendégek üzeneteket küldtek egymásnak a platformon.

Forrás: The Points Guy

A figyelmetekbe ajánljuk