utazás

Magyar szemmel szokatlan, mik lesznek 2023 legfelkapottabb úti céljai

Sokan kezdték már el böngészni a 2023-as úti célokat. Ehhez jó kiindulópont lehet az Airbnb: a vállalatnak több millió foglalási adata vagy, ezért a most elkészült elemzésükre érdemes odafigyelni, még ha nem is fedi le a teljes piacot.

A friss jelentésben megvizsgálták 2022 utazási trendjeit, illetve kalkulációt végeztek, hogy mi várható 2023-ban az adatok alapján.

Ebből kiderült, hogy az elmúlt 12 hónapban a medencés, strand közeli szállásokat keresték az emberek, és a „klasszikus" városokban kerestek leginkább lakást az utazók.

Hogy melyik városok lesznek a legnépszerűbbek 2023-ban, azt a keresési adatok 2021-hez képesti növekedéseiből kalkulálták ki.

A dobogó legtetejére végül a napsütötte Málaga került, amely strandjai mellett kulturálisan is egyre felkapott: múzeumai és történelme miatt kereshetik fel a látogatók jövőre.

A listára kerültek olyan városok, ami itthon meglepőbb lehet, de globálisan úgy néz ki, ez a tendencia: három brazil város, Florianopolis, Porto Seguro és Salvador is ott van a legjobb tízben, ahogy Új-Zéland és Ausztrália is több helyszínt adott.

Érdekes lenne, ha az Airbnb Európára is leszűkítené az elemzést, de mutatjuk a világrangsort.

2023 legnépszerűbb úti céljai az Airbnb szerint 

1. Málaga, Spanyolország
2. Sydney, Ausztrália
3. Melbourne, Ausztrália
4. Auckland, Új-Zéland
5. Bangkok, Thaiföld
6. Queenstown, Új-Zéland
7. Florianópolis, Brazília
8. Porto Seguro, Brazília
9. Perth, Ausztrália
10. Salvador, Brazília


A figyelmetekbe ajánljuk