tengerparti szállás
Getty Images

Éjszakánként 20 millió: kisebb vidéki lakást is vehetünk a világ legdrágább Airbnb-szállásain

Ha esetleg valaki szállást keresne.

A pénzváltó szolgáltatásokat nyújtó S Money nevű ausztrál cég közzétette a listáját, amely a legdrágább Airbnb-szállásokat rangsorolja. Az Airbnb nemrég elindította Luxe keresőfülét, amely az ötcsillagos szállodákat rendszeresíti, és egy 300 kritériumból álló listának kell megfelelni. Hogy milyen magas színvonalúak ezek a szállások, jól jelzi, hogy a világ tíz legdrágább Airbnb-je közül hét innen került ki.

Mint kiderült, a a legdrágább Airbnb a világon a bahamai Copperfield-öbölben található Musha Cay, amely a leírás szerint „vitathatatlanul a világ legfényűzőbb magánszigete”. Érdekesség: a sziget tulajdonosa David Copperfield. A helyszínen öt szállást lehet kibérelni maximum 16 főnek. Rájuk egy 30 fős személyzet ügyel, mindezt éjszakánként több mint 20 millió forintért.

Észak-Amerika legdrágább, és egyben a világ harmadik legdrágább Airbnb-szállása a New York államban található Cobb Road Daydream. Itt szintén 16 ember fér el egy éjszakára, és nagyjából 8,5 millió forintot kell szétdobnia a vendégeknek egy napra. Cserébe kilenc háló- és fürdőszobát kapunk, ahol esőzuhany, sósvizes medence, biliárdház, pezsgőfürdő, teniszpálya, médiaszoba, játékszoba, edzőterem, borkóstoló helyiség és bár is van.

Európa legdrágább szállását Svájcban kell keresni: a Bagnes-ben található Alpine Estate-ben tizenegy hálószoba közül választhatunk és séf, medence, pezsgőfürdő, szauna, mozi, bárpult, borospince és reptéri transzfer is van. A térképen egyébként ott van Magyarország is: a legdrágább budapesti szállásért (ami nincs megnevezve) nagyjából 2 millió 150 ezer forintot kell kifizetni egy éjszakára. Ez az összeg azonban sehol sincs az élmenőkhöz képest:

A világ 10 legdrágább Airbnb-szállása 

  1. Musha Cay, Bahamák, kb. 20 600 ezer forint
  2. Alpine Estate, Svájc, kb. 18 millió forint
  3. Privat Island, Ibiza, kb. 15 millió 500 ezer forint
  4. A Rejtett Palota, Bali, kb.14 millió 500 ezer forint
  5. Villa Cove Spring House, Barbados, kb. 11 millió 500 ezer forint
  6. Pure Turquoise, Antigua és Barbuda, kb. 10 millió 600 ezer forint
  7. Villa Pliniana, Como, kb. 9 millió 500 ezer forint
  8. Villa Odaya, Cannes, kb. 9 millió 500 ezer forint
  9. Villa MK, Törökország, kb. 9 millió 200 ezer forint
  10. Cobb Road Daydream, New York, kb. 8 millió 500 eze forint


A figyelmetekbe ajánljuk