Ahogy arról korábban már mi is beszámoltunk, a világ különböző pontjain rejtélyes körülmények között bukkantak fel, majd tűntek el fémoszlopok. Az elsőt még november 18-án találtak az amerikai Utah államban, pár nappal később Romániában is megjelent egy, majd december legelején Kaliforniában lefotóztak egy újabbat. A fél világot lázban tartja a monolitok eredete, és most úgy tűnik, hogy végre választ kapunk.

A The Most Famous Artist néven működő művészcsoport most feloldotta a rejtélyt: bejelentették, hogy az oszlopokat ők készítették és állították fel, sőt azok valójában megvásárolhatóak negyvenötezer dollárért, vagyis több mint tizenhárom millió forintért. Erről a közösség alapítója, Matty Mo posztolt Twitter-oldalára:

„Érdekelne bárkit egy földönkívüli monolit?"

– kérdezi a posztban, amihez mellékelt egy fotót is, melyen épp kigurul a műhelyből egy ilyen oszlop.

A Santa Fé-i csoport vezetőjétől Instagram-követők kérdezték, hogy ő volt-e az alkotó, Mo pedig válaszában megerősítette a dolgot. Matty Mót a Mashable is megkérdezte az oszlopokról, de a művész sem nem cáfolta, sem meg nem erősítette, hogy ő vagy a csoport lenne az alkotó, csak ködös válaszokat adott, mondván, a jogi hercehurca miatt nem lehet konkrétabb.


Friss

Hamu és Gyémánt

Napindító gondolat – 06.18.

Péntek reggel Alice Walker gondolatait idézzük, aki arra emlékeztet minket, hogy egy igazi barát mindig elfogadja véleményünket.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Gattuso 22 nap után felmondott a Fiorentinánál

Jó eséllyel az egyik legrövidebb edzői karrier egy csapatnál valaha.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Szingapúrban piacra dobták a laborban tenyésztett húst

A Good Meat márkanévvel ellátott tenyésztett hús megtalálható már az éttermi kínálatban.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk