fémoszlop utah
Youtube/Associated Press

Valaki eltüntette a rejtélyes fekete monolitot

Ahogy mi is megírtuk, november 18-án egy titokzatos fémoszlopot találtak szó szerint a semmi közepén az amerikai Utah államban. Alig tíz nap telt el a fél világot lázban tartó felfedezés után, de az oszlop már el is tűnt.

A majdnem 4 méteres szoborról sok feltételezés látott napvilágot, hogy mi is az pontosan. A legvalószínűbb, hogy Stanley Kubrick 2001: Űrodüsszeia filmjében található szénfekete monolitjának a hasonmása, amit már jó öt évvel ezelőtt odarakhatott egy lelkes rajongó. Sokan viszont az ufókat sem vetették el.

Ugyan az utahi emberek biztonságáért felelős osztálya már felszólította a lakosságot, hogy ne induljanak a szobor keresésére, mivel nemrég eltűnt egy kaliforniai nő is, az internet mégis hamar megtalálta a tárgy pontos helyét, és kisebb zarándokút lett belőle.

Ahogy a monolit alkotója, úgy az eltávolítója sem ismert, de a közbiztonsági osztály egy galaxisokat átfogó közleménnyel tette világossá, mit is gondol az esetről:

„Illegális felállítani építményeket, vagy műveket engedély nélkül szövetségileg kezelt közterületeken, és ez független attól, melyik bolygóról érkeztél."

A figyelmetekbe ajánljuk