Karina Wiciak Ringhouse - Audi logó ihlette ház

Szinte biztosan kijelenthető, legtöbbünk bakancslistájának egyik legfontosabb pontja az a bizonyos álomotthon megtalálása, amelyre talán titkon mindenki irigykedik valamennyire. Lehet ez egy belvárosi penthouse, egy külvárosi kertesház, vagy akár az egyik kedvenc márkánk logója által ihletett extravagáns épület.


Bár, a fent felsorolt három példa közül bizonyára a harmadik tűnik a legkülönösebb álomnak, ez a közeljövőben akár valóra is válhat. A lengyel építész, Karina Wiciak ugyanis azzal vált ismertté, hogy híres világmárkák logója ihlette házakat tervez. Sőt, Adidas, Chevrolet, Renault és Mitsubishi inspirációjú épületei után, a közelmúltban mutatta be egyik legújabb művét, melyet az Audi ihletett – tudhatjuk meg a Robb Report beszámolójából.

A Ringhouse nemcsak az Audi rajongóit nyűgözheti le

A „Ringshouse-ként" is emlegetett, monolit épület (egyetlen, nagyméretű tömbből vésett építmény – a szerk.) tagadhatatlanul hasonlít az autómárka ikonikussá vált logójához, mely 1932-től, négy korábban egymástól független autógyártó – az Audi, a DKW, a Horch, valamint a Wanderer – egyesülését szimbolizálja.

Karina Wiciak Ringhouse - Audi log\u00f3 ihlette h\u00e1z

Wamhouse


Az emblémán túl, Wiciak a tervezés során figyelembe vette a márka több mint egy évszázados múltját, valamint azokat építészi stílusjegyeket, amelyek a márka születésének idejében voltak népszerűek.

Korábbi munkáihoz hasonlóan, ezt az épületet is magas mennyezet és nyitott elrendezés jellemzi. Az üvegfalakkal elválasztott építményben található egy társalgó, egy zongorával is felszerelt étkező, egy csúcsminőségű konyha, egy dolgozószoba, egy könyvtár, két hálószoba, valamint három fürdőszoba. A közel 280 négyzetméteres ház valamennyi fala is óriási ablakokból áll, így gyakorlatilag semmi nem akadályozza a tökéletes kilátást.

A lengyel építész házai egyelőre ugyan még nem lakhatóak, az egyértelműen kijelenthető viszont, hogy egyedi ötletei tökéletesek arra, hogy egyszerre tisztelegjünk a márkák és az építésztörténet előtt.

A figyelmetekbe ajánljuk