Egy üstökös.

Illusztráció

Látványos videó készült egy Napba csapódó üstökösről

Nemrégiben egy hatalmas üstökösdarabot észleltek, amely a tüzes Napba csapódott – és az incidensről pedig videó is készült.


A SpaceWeather.com szerint a Napba merülő üstököst a NASA Nap- és Helioszféra Obszervatóriuma rögzítette. A videóban látható, ahogy a kozmikus hógolyó a kolosszális csillag felé rohan – de az üstökös szétesett az ultraforró csillag belsejében.

A halálra ítélt üstökös szinte biztosan egy „Kreutz-énekes" volt, egy olyan óriási üstökös darabja, amely sok évszázaddal ezelőtt tört szét. Egy raj ilyen darabokból álló sereg kering a Nap körül, és minden nap legalább egy túl közel kerül és szétesik

– írta Tony Phillips csillagász a SpaceWeather számára.

Minden bizonnyal a Nap erős gravitációs vonzása okozta az objektum halálát. A Földhöz hasonlóan az üstökösök is a Nap körül keringenek.

A gravitációs vonzás túl erős lehet ahhoz, hogy ellenálljanak neki, ezért a videón szereplő objektumhoz hasonló üstökösök egyszerűen elporladnak.

Ahogy Phillips írta a SpaceWeather számára, ez valójában rendszeresen megtörténik, de ez a bizonyos üstökös grandiózusabb volt, mint a többi, így egy kicsit nagyobb figyelmet kapott.

Forrás: Futurism

A figyelmetekbe ajánljuk