Vajon tényleg ilyen lesz a Föld utolsó pillanata?

Mindannyiunk életében vannak olyan pillanatok, amikor elképzeljük létünk utolsó másodperceit. De vajon azon is szoktunk-e gondolkodni, milyen lesz majd a Föld utolsó pillanata? Ha mi nem is, Paul Trillo megtette helyettünk.


A New York-i székhelyű rendező ugyanis elképzelte bolygónkat, miközben egy fekete lyuk éppen magába szippantja – tudhatjuk meg a This is Colossal beszámolójából. Az Until There Was Nothing című filmet nézve, Trillo elképzelésén keresztül nézhetjük meg, hogyan festenének Földünk természeti tájai és a városai abban az egyetlen, tényleg utolsó pillanatban, mielőtt minden eltűnik a totális ismeretlenben. Olyan szürreális képsoroknak lehetünk szemtanúi, mint a hatalmas, gravitáció által irányított hullámok, taxik berobbant teteje vagy épp talajból kiemelkedett erdők amorf tömege.

A rövidfilm képi világa önmagában is megrendítő, a rendező azonban hozzáadta Alan Watts egyik híres beszédét, amelyben a brit író az eltűnés filozófiai megközelítéséről értekezik.

„Valamikor elmúlik majd, és nem marad utána semmi. Nincs mitől félnünk, hiszen Alan Watts szavaival élve »a semmiből jöttünk, a semmiből pedig valami új lesz «" – mondta a rendező.

Forrás: This Is Colossal

A figyelmetekbe ajánljuk