Egy asztronauta azt állítja, 
hogy még az űrből is látni lehetett az ukrán bombázást

Több ukrán város bombázása olyan súlyos volt, hogy az inváziót szó szerint látni lehetett az űrből, amely mindenkit emlékeztethet a mellettünk zajló háború pusztító méretére.


Amikor az ember az űrben van, először olyan távolinak érzi magát, de az invázió szabad szemmel is jól látható volt fentről. Hatalmas fekete füstoszlopokat lehetett látni olyan városok felett, mint Mariupol

– mondta Matthias Maurer, az Európai Űrügynökség (ESA) űrhajósa, aki nemrég fejezte be 177 napos tartózkodását az űrállomás fedélzetén, az ARD német televíziónak.

Maurer azt is hozzátette, hogy a Nemzetközi Űrállomásról már észlelte a konfliktus legkorábbi jeleit is. Látta, hogy a háború kezdetén egész Ukrajna sötétbe borult.

Az emberek csak Kijevet ismerték fel. Aztán a háború első napjaiban is észleltük a hatásokat. A fővárosban éjszaka csak villámokat lehetett látni

– emlékezett vissza Maurer.

Annak ellenére, hogy Oroszország folyamatosan jelen van a Nemzetközi Űrállomáson, a legénység minden tagja elég gyorsan egyetértett abban, hogy borzalmas dolgok történnek Ukrajnában.

A háborút, nem meglepő módon, nehéz látni, még több száz mérfölddel a Föld fölött is.

A háború a magasból nézve százszor irracionálisabb, mint a földről. Miért nem tartunk össze mi, emberek?

– fejezte be az asztronauta.

(Futurism)

A figyelmetekbe ajánljuk