time lapse photography of lights on sky

Mi lesz a következő lépés az UFO-kutatásokban?

A kongresszusi meghallgatás, amely az azonosítatlan repülő tárgyakra (UFO-kra) összpontosított, vegyes kritikákat váltott ki.


Ahogy arról mi is beszámoltunk, 50 év után először volt nyílt meghallgatás a Pentagonban UFO-ügyben. Nem várt sokat ezektől a meghallgatásaktól, és nem csalódott Robert Sheaffer, az UFO-k vezető szkeptikus kutatója. Szerinte sok volt a pózolás és az ígéret, de nagyon kevés a konkrétum.

Sheaffer szerint a meghallgatáson sok szó esett az érzékelőkről és az adatbázisokról, de az általuk felhozott bizonyítékok a végletekig nevetségesek voltak. Valójában az egyik bemutatott felvételen látható tárgy annyira jelentéktelen és nehezen látható volt, hogy újra és újra le kellett játszani, mielőtt a tárgyat egyáltalán meglátták volna.

Amikor végül megörökítették egy állóképen, csak egy apró, kerek tárgy volt, részletek nélkül, mondta. Nagyon valószínű szerinte, hogy ez csak egy léggömb volt, amely mellett a repülőgép nagy sebességgel elrepült. Sheaffer egy másik videót is kiemelt a meghallgatásról, amelyen háromszög alakú tárgyak láthatóak egy éjjellátó berendezésen keresztül.

Több mint egy évvel ezelőtt meggyőzően kimutatták, hogy az ismeretlen objektumok tökéletesen illeszkednek a Jupiter bolygóhoz és a Scorpius csillagaihoz. Tehát ezek a szakértők nyilvánvalóan kevesebbet tudnak ezekről a katonai videókról, mint a civil elemzők, állítja a kutató. Sheaffer szerint a meghallgatás újabb ürügyet szolgáltatott arra, hogy az adófizetők pénzét hülyeségekre költsék.

Robert Powell, a Scientific Coalition for UAP Studies (Tudományos Koalíció az UAP tanulmányozásáért) ügyvezető elnökségi tagja vegyes véleményt fogalmazott meg a meghallgatásról. Látott előrelépéseket, de szerinte kiábrándító volt, hogy nem voltak tisztában a jelenség történelmével: nem voltak tisztában az amerikai nukleáris létesítmények feletti behatolásokkal, amelyek 1947-ig visszavezethetők.

Powell azt is javasolta, hogy az amerikai haditengerészet szerelje fel néhány járművét olyan berendezésekkel, mint a spektrumanalizátorok és a széles sávú elektromágneses érzékelő rendszerek, hogy felkészüljenek az esetlegesen szembejövő UFO-k kibocsátásának megfelelő mérésére.

(Forrás: Space.com)


A figyelmetekbe ajánljuk