Majdnem kocsijában égett egy Tesla-tulajdonos, mert az autója nem akarta kiengedni

Majdnem kocsijában égett egy Tesla-tulajdonos, mert az autója nem akarta kiengedni

A tűzoltók vizsgálják annak a rejtélyes tűznek az okát, amely rövid időre csapdába ejtett egy férfit egy Teslában.


A Tesla tulajdonosa, Jamil Jutha mindössze nyolc hónapja birtokolta Model Y-ját, mielőtt az pénteken kigyulladt, és rövid időre beszorult az autóba. A férfi aznap reggel Vancouverben vezetett, amikor az autója teljesen kikapcsolt, és elvesztette az elektronika minden energiáját.

Az ajtók nem nyíltak ki. Az ablakok nem mentek le.

– nyilatkozta a férfi.

Mivel a szellőzőnyílásokon keresztül mérgező füst kezdte betölteni az utasteret, Jutha pánikba esett, és gyorsan elhatározta, hogy kitör a kocsiból. Berúgta az ablakot, kimászott és azonnal tárcsázta a segélyhívót.

Miután biztonságban kint volt, megkért néhány építőmunkást egy közeli építkezésről, hogy segítsenek neki elterelni a forgalmat az égő autó körül, mert attól tartott, hogy az akkumulátor felrobbanhat.

Nagyon szerencsések vagyunk, hogy ennek az embernek volt elég ereje ahhoz, hogy kirúgja az ablakot

mondta a CTV-nek az észak-vancouveri tűzoltóság tűzoltóparancsnoka.

A balesetet vizsgálják, és a tűzoltók próbálják kideríteni, hogy pontosan mi romlott el az autóval, a Tesla azonban eddig még nem reagált a CTV megkeresésére.

A szerencsés férfi elmondta, hogy az elektromos hiba esetén az ajtó kinyitására vonatkozó vészhelyzeti protokoll nem intuitív, és arra biztatja a többi Tesla-tulajdonost, hogy ismerkedjenek meg azzal, mit kell tenniük akkor, ha esetleg velük is ez történik.

(Futurism)

A figyelmetekbe ajánljuk