Egy üveg tej a könyvek mellett.

Ez a szinte mindenki által kedvelt ital megduplázhatja a fogyást

Napi néhány pohár zsírmentes tej megduplázhatja a fogyást – derül ki egy új kutatásból.


Egy 322 túlsúlyos ember bevonásával végzett vizsgálat kimutatta, hogy azok, akik naponta két pohár zsírszegény tejet fogyasztottak, megduplázták a fogyásukat azokhoz képest, akik körülbelül fél pohárral ittak. Ennek oka a tejben található kalciumban és D-vitaminban keresendő.

A kutatók megállapították, hogy az elhízott emberek mintegy 50 százalékának kalciumhiánya van. Emellett az általános lakosság körülbelül a felénél D-vitaminhiánya tapasztalható.

Úgy tűnik, hogy a magasabb kalciumszint csökkenti az étkezés iránti vágyat. A kalciumhiány azonban fokozhatja az étvágyat, mivel így több létfontosságú ásványi anyaghoz juthatunk.

A D-vitamin segíti a szervezetet a kalcium felszívódásában. A kutatók úgy találják, hogy a tejtermékek fogyasztása segíthet a vérnyomás és a koleszterinszint csökkentésében.

Emellett a testzsír csökkentésével és az izomnövekedés fokozódásával is összefüggésbe hozható.

Bár az emberek néha kerülik a tejtermékeket, amikor fogyni próbálnak, bizonyíték van arra, hogy a normális bevitel egyáltalán nem hizlal.

Egy másik, 19 614 férfit vizsgáló tanulmány 12 éven át követte az alanyokat, nyomon követve, hogy mit ettek, és hogy változott-e a súlyuk.

Az eredmények azt mutatták, hogy azok, akik naponta három adag tejterméket fogyasztottak, nem híztak.

Dr. Greg Miller, az élelmiszertudomány és az emberi táplálkozás szakértője ezt mondta:

A lakosság számára az a jó hír, hogy a MyPyramid napi 3 adag tejtermékre vonatkozó ajánlását követve a táplálkozási előnyökhöz juthatunk anélkül, hogy extra súlygyarapodással kellene számolnunk. Ha a fogyás érdekében kalóriát csökkentünk, fontos, hogy a napi 3 adag tejterméket bevigyük a jó egészség és a fogyási erőfeszítéseink fokozása érdekében.

Forrás: PsyBlog


A figyelmetekbe ajánljuk