Elon Musk szerint a SpaceX annyira elfoglalt az orosz-ukrán háborúval, hogy semmi másra nincs idejük

Elon Musk szerint a SpaceX annyira elfoglalt az orosz-ukrán háborúval, hogy semmi másra nincs idejük

A SpaceX vezérigazgatója, Elon Musk pénteken tweetelt arról, hogy késés várható a vállalat kísérleti, Marsra tartó űrhajójával kapcsolatban. A SpaceX-nek ugyanis rengeteg figyelmet kellett szentelnie a Starlink műholdak megfelelő működésére, amelyet most az Oroszország által indított, élénkülő kibertámadások elleni küzdelemre használnak.


A Starship első indítását már többször is elhalasztották, és ennek nagy részét a Szövetségi Légügyi Hivatal (FAA) függőben lévő hatósági jóváhagyása okozta. A mostani eset azonban az ukrajnai orosz invázió okozta geopolitikai zavarok közepette történt.

Miután jó páran kritizálták, hogy nem segít az országnak, Musk egy szállítmány Starlink terminált küldött Ukrajnába. A milliárdos később azt tweetelte, hogy ezzel a SpaceX valószínűleg orosz kibertámadások célpontjává válik.

Nem teljesen tiszta, hogy pontosan mi az összefüggés egy kibertámadás vagy akár a Starlink elleni műholdellenes támadás a Starship késésével. A SpaceX a kiberbiztonságon dolgozó űrmérnököket vonja el? Nem valószínű. Lehet, hogy ez csak egy kényelmes kifogás a Starship legújabb késésére? Meglehet.

Mivel azonban az orosz űrügynökség vezetője továbbra is Putyin-párti propagandát posztol, és a Twitteren továbbra is nyíltan ellenséges az USA-val szemben, lehet, hogy a konfliktus jobban kihat az űrkutatásra, mint azt korábban gondoltuk volna.

(Futurism)

A figyelmetekbe ajánljuk