blonde haired girl holding blue and white toothbrush

Szakértők ezt javasolják a szem alatti sötét foltok eltüntetéséhez

Teljesen nem lehet eltüntetni őket örökre, de vannak nagyon jó praktikák rá, hogyan tegyük láthatatlanná emberek között.


Mi okozza a sötét karikákat a szemed alatt? A No7 szerint a szem alatti sötét karikákkal kapcsolatos három vezető tényező a vékonyabb bőr, a hiperpigmentáció és a vastagabb vagy megnövekedett számú hajszálerek. A sötét karikák megjelenésének számos különböző oka van, és a közhiedelemmel ellentétben a fáradtság nem tartozik a fő okok közé.

A külső környezeti tényezők, például a lassú mikrokeringés is súlyosbíthatja a fáradtnak tűnő szemeket, és sötétebbé teheti azokat. A vékony fedőbőr miatt a rossz vérkeringés jelzői a szem körül sokkal szembetűnőbbek, mint a test más részein. Minél kiszáradtabb a szem körüli bőr, annál fáradtabbnak és fáradtabbnak tűnik a szem.

Mi a különbség a sötét karikák és a szem alatti táskák és puffadás között?'A szem körüli duzzanat és puffadás az öregedés vagy más egészségügyi probléma jele lehet. Az öregedési folyamat során a szemhéjak bőre, izmai és zsírja megváltozhat, így a felső és alsó szemhéjak alatt táskák alakulhatnak ki, valamint a bőrfelesleg ráncosodást okozhat.

Súlyos esetekben a bőrfelesleg akadályozhatja a látást, és a szemhéjak nehéznek tűnnek. Néha a betegek panaszkodnak arra, hogy a szempilláik fölött extra bőr húzódik, vagy olvasási nehézségekre panaszkodnak. Na de hogyan lehet megszabadulni a szem alatti sötét karikáktól?

A sötét karikákra önmagában nincs gyógymód, de van néhány dolog, amit tehetsz azért, hogy kevésbé legyenek láthatóak, és a lehetőségeid a bőrápolás, a smink és a kezelések terén rejlenek. Az UV-sugárzás és a túl sok napsugárzás a már meglévő sötét karikák súlyosbodását eredményezheti. Javasolt a napi napvédő krém használata, hogy megelőzzük az ép bőr károsodását, valamint korlátozzuk a további pigmentációs problémákat, ha már kialakultak a sötét karikák. A szem körüli SPF viselése és a jó minőségű napszemüvegek, amelyek hatékonyan képesek kiszűrni a sugárzást, szintén javasoltak.

Amikor a legjobb szemránckrémet keresed a sötét karikákra, van néhány kulcsfontosságú összetevő, amit kereshetsz, és ami segíthet az ügyeden. A C-vitamin, a kojinsav, az arbutin és a hidrokinon segítenek csökkenteni a melanin termelődését, így ezekre a kulcsfontosságú összetevőkre figyeljünk, amikor szemránckrémet vásárolunk.

De a smink is mindig opció. A sötét karikák elfedésének leghatékonyabb módja, ha a szem alatti területre egy fedőterméket viszünk fel, amely beleolvad bőrünk természetes arcszínébe, és egy egységes tónus látszatát kelti. Az általános szabály, hogy a természetes arcszínünknél 1-2 árnyalattal világosabb árnyalatú fedőterméket válasszunk, így világosító hatást biztosít a szem alatti problémás területeken, például a sötét karikáknál.

(Forrás: Marie Claire)


A figyelmetekbe ajánljuk