ufo

UFO-észlelések: furcsa megállapításra jutott a Harvard és a Pentagon tudósa

Az elmúlt évek UAP-észleléseit (vagy UFO-észleléseit) követően a Pentagon is elkezdte kivizsgálni a bejelentéseket. Az adatok elemzésénél a kutatók furcsa megállapításra jutottak, de szerintük semmiben sem lehetünk biztosak.

Sean Kirpatrick, a Pentagon különböző anomáliákkal foglalkozó irodájának vezetője és Avi Loeb, a Harvard Egyetem asztrofizikusa közös tanulmányukban az azonosítatlan légi jelenségek (UAP) mozgásának fizikai elemzésével foglalkozik.

Olvasd el ezt is! Fél év alatt több száz UFO-ról jelentettek az amerikai katonák


Kirpatrick és Loeb azt a súrlódást vizsgálta, amelynek egy gyorsan mozgó UAP és az azt körülvevő levegő és víz között kellett volna létrejönnie a videók alapján.

Végül azt a megállapítást tették, hogy a „nagy manőverezőképességű" UFO-észleléseknél a tárgyak nem tartották be a fizika törvényeit – írja a Futurism.

Viszont Kirkpatrick és Loeb szerint még abban sem lehetünk biztosak, hogy mi van a felvételeken, hiszen azok távoliak és gyenge minőségűek – ráadásul olyan eszközökkel készültek, amelyek nem rendelkeznek a megfelelő felszereléssel. A pontatlan távolságmérésből eredően ezért a sebességet sem lehet megbecsülni.

Ez is érdekelhet: A Pentagon hirtelen több száz UFO-jelentést hozott nyilvánosságra

A szerzők ezzel arra utalnak, hogy a jelenségek akár a szenzorok által kiváltott optikai csalódások is lehetnek. Az eredmények egyébként viszonylag meglepőek, tekintve, hogy Loebet a szakmában sokan „ufóhívőként" bélyegzik meg: jó példa erre a 2017-ben a Naprendszerbe belépő, szivar alakú 'Oumuamua névre keresztelt objektum, amiről Loeb azt állította, hogy mesterségesen alkották.

2021-ben viszont elindította a Galileo Projektet Harvard Egyetemen, ahol szigorúan tudományos alapokon tanulmányozzák az UAP-jelenségeket.

Loeb egy obszervatóriumot is tervezett, amely képes elemezni az eget infravörös, optikai és rádiós sávokban is. Erre azért volt szükség, mivel szerinte „egymillió elmosódott kép nem ér semmit, ha van egy nagy felbontású videó is. Az ehhez hasonló megfigyelőközpontok egyébként valóban hasznosak lennének az Egyesült Államokban (és a világban), hiszen megbízható, tudományos elemzésre alkalmas adatokat lehetne a jövőben gyűjteni az UAP-okról.

el\u0151fizet\u00e9s

NYEREMÉNYJÁTÉK! Fizess elő most a Hamu és Gyémánt magazinra, és legyen tied nyereménykönyveink egyike, vagy egy 2 főre, 2 éjszakára szóló wellnesshétvége a harkányi Dráva Hotelbe! Az előfizetői oldal eléréséhez kattints IDE, a játékszabályt pedig erre linkre kattintva éred el!

A figyelmetekbe ajánljuk