UFO

Fél év alatt több száz UFO-ról jelentettek az amerikai katonák

Egyre több bejelentés érkezik, de ez nem feltétlen a földönkívüli jelenlét megszaporodását jelenti.

Csak júliusban állították fel az amerikai kormány UFO-követő irodáját, de már fél év alatt több száz UFO-jelentés érkezett a katonai személyzettől – jelentette Sean Kirkpatrick, az AARO (All-Domain Anomaly Resolution Office) igazgatója az AP-nek .

Mindez tovább gyarapítja az elmúlt években felpörgött bejelentéseket: a katonaság 2004 és 2021 között már több mint 140 UFO-észlelést jelentett, amelyeket a Pentagon még 2021 júniusában hozott nyilvánosságra – a jelentéssel kapcsolatban még Bill Nelson, a NASA igazgatója is megszólalt, aki nem zárta ki, hogy a bejelentések között valóban voltak idegenhez köthető események.

Ez is érdekelhet: Kiadta a Pentagon az UFO-jelentését, a NASA igazgatója szerint nem vagyunk egyedül

Az új jelentések – amelyeket ebben az évben nyújtottak be az Egyesült Államok hadseregének, haditengerészetének és légierejének személyzete – olyan észlelt légi jelenségeket írnak le, amelyeket nem lehet azonnal azonosítani vagy megmagyarázni – ezt mostanában az amerikai kormányzat UAP-nak nevezi.

Érdekesség, hogy a hadsereg tagjai egyaránt észleltek azonosítatlan objektumokat a levegőben, a vízben és az űrben is – ettől függetlenül Kirkpatrick szerint egyik bejelentés sem utal földönkívüliekre.

A megszaporodott bejelentések részben az AARO kampányainak köszönhető, akik több tájékoztató kampányt is elindítottak. A hivatal feladata kivizsgálni a beérkező bejelentéseket, és kizárni az észlelések gyakori forrásait, például a külföldi vagy belföldi repülőgépeket, amelyek eltérő technológiát alkalmaznak. Az AARO azt tervezi, hogy hamarosan kiad egy jelentést, amely további részleteket tartalmaz az idei vizsgálatairól.

Ettől függetlenül a Pentagon egyik névtelen tisztviselője még novemberben a New York Timesnak nyilatkozva azt állította, hogy a legtöbb új bejelentést már meg is oldották. A tisztviselők szerint sok UFO-észlelés valószínűleg „viszonylag hétköznapi” megfigyelő drónoknak tudható be olyan országokból, mint Kína és Oroszország, míg mások egyszerűen időjárási rendellenességnek tudható be.

(LiveScience)


A figyelmetekbe ajánljuk