magzat

A NASA mérnökei aggódnak, hogy az asztronauták teherbe esnek az űrben

A szex az űrben egy izgalmas téma, a NASA szakemberei azonban aggódnak.

A The Daily Beastnek adott interjúkban űregészségügyi szakértők a NASA hivatalos űrszex- és fogamzási politikájáról beszéltek, amely megtiltja az űrhajósok számára a szeretkezést. A NASA hivatalos irányelvei tehát tiltják és a fogamzást az űrben.

Mi a pontos indok?

A beszámoló szerint a NASA attól tart, hogy valaki nem kívánt terhességet fog elszenvedni az űrben, ami pedig a lehető legzűrösebb kérdéseket veti fel a reproduktív egészség és a meg nem született magzat jólétével kapcsolatban.

Bár a kísérletek korlátozott sikerrel jártak gerinctelen állatok és rovarok utódaival, az emlősöknek még nem sikerült olyan babákat nemzeniük az űrben, amelyek képesek lennének túlélni a Földön.

Anatómiai és biológiai szempontból nincs ismert akadálya az emberi fogantatásnak az űrben. Azonban mikrogravitáció és a sugárzás megzavarhatja vagy akár meg is ölheti a magzatot

– mondta Jennifer Fogarty, a Baylor űrgyógyász szakértője.

Ami azt illeti, még arról sem tudunk túl sokat, hogy a világűrben eltött idő pontosan milyen hatással van a felnőtt emberi testre és szervezetre. És az a kevés is, amit tudunk, azt sugallja, hogy meglehetősen ellenséges az emberi egészségre nézve.

Egyelőre nincs hivatalos feljegyzés a világűrben történő szexuális tevékenységről, akad azonban néhány beszámoló, amely arra utal, hogy a férfiak erekciója sokkal erőteljesebb, mint a Földön.

A szakértők eddig úgy gondolták, hogy a mikrogravitáció csökkenti a véráramlást, ámMike Mullane, a NASA egykori űrhajósának feljegyzései szerint a nullgravitáció elősegítheti a szexet.

(Futurism)

A figyelmetekbe ajánljuk