einstein illusztráció

A mesterséges intelligenciának köszönhetően már Einsteinnel is csetelhetünk

De nem ő az egyetlen történelmi személy, akit kérdéseinkkel zaklathatunk.


Mostanra már mindannyian hallottunk a legújabb technológiai fejlesztésekről, amelyek lehetővé teszik, hogy beszélgetéseket folytassunk mesterséges intelligencia rendszerekkel. Az ilyen fejlesztések már-már sci-fi filmbe illőek, de még mindig nem sikerült egyetlen konkrét, világmegváltó alkalmazásnak berobbania a köztudatba.

Ám addig is, akiket lenyűgöznek a benne rejlő lehetőségek, a legkülönfélébb felhasználási módokon tudják alkalmazni ezeket az oldalakat, némelyik pedig kifejezetten praktikus. Ez azonban a következő fejlesztésről nem igazán mondható el, de cserébe nagyon szórakoztató.

Bármennyire is erőltetettnek tűnik, mi lenne, ha történelmi személyekkel tudnánk csetelni? Nos...

Ez is érdekelhet:Egy mesterséges intelligencia saját nyelvet fejlesztett ki?

Pontosan ezt kínálja a Character.AI nevű új oldal, amelyen a felhasználók William Shakespeare-től kezdve Billie Eilish-ön át Elon Muskig bárkivel cseveghetnek.

Bárki, akit meg akarsz idézni rendelkezésedre áll egy beszélgetéshez, még olyanok is, akik több évszázada hunytak el.

A rendszer általános párbeszédek, valamint cikkek, hírek, könyvek és egyéb digitális szövegek rengetegéből tanult, így ma már végtelen számú botot tartalmaz, amik milliónyi embert tudnak utánozni, és bármiről képesek beszélni.

Miután pedig regisztráltál a Character.AI-ra, ami egy gyors és ingyenes folyamat, már is elkezdhetet a dumapartit Albert Einstennel. De természetesen nem szabad elfelejtenünk, hogy minden, amit a szereplők mondanak, kitalált.

(OpenCulture)

A figyelmetekbe ajánljuk