olívaolaj, haj

Egészséges és selymes hajat szeretnél? Kenegesd olívaolajjal!

Selymes és egészséges haj – nemtől és kortól függetlenül vágyunk erre sokan, ám van, akinek nem adatik meg. Nekik vajon mit kellene tenniük? Tegyenek egy próbát esetleg az olívaolajjal? Van, aki erre esküszik!


Bár rengeteg hajápolásra kifejlesztett olaj létezik, amennyiben a haj állapotáról van szó, az olívaolaj lehet a legjobb megoldás. Na, de vajon miért? Egyrészt kiválóan hozzájárul a haj nedvességének és rugalmasságának megőrzéséhez – ami viszont kevesebb törést jelent. Másrészt pedig nemcsak belülről tartja egészségesen a hajunkat, hanem hajunk még fényesebb is lesz tőle, mivel az olaj kisimítja a haj külső kutikuláját.

Ez még nem minden: gomba- és baktériumellenes tulajdonságainak köszönhetően a korpásodás ellen is adhat némi átmeneti enyhülést; bár a hámló fejbőr okának teljes körű kezeléséhez más készítményekre is szükséged lesz.

Ez is érdekelhet! 3+1 hajpakolás, amit könnyedén elkészíthetsz otthon

ol\u00edvaolaj, haj

Illusztráció.

Shutterstock

Bár akármelyik hajtípusra használhatjuk, az olívaolaj mégis azoknak segíthet igazán, akik száraz és sérült hajjal, valamint töredezett hajvégekkel küzdenek.

Hogyan használjuk?

Használhatjuk a drogériákban kapható formulákat is, de kiválóan alkalmazható a konyhaszekrényben található, eredetileg étkezési célból vásárolt olívaolaj is. Az olajat nagyon egyszerűen helyezzük fel a hajunkra, hagyjuk rajta 20-30 percig, majd mossuk le.

Arra viszont ügyeljünk, hogy az olívaolaj csak korlátozottan képes a hajunkra hatni. Ez egy olyan összetevő, amelyet inkább a vastagabb hajtípusoknál érdemes használni, mivel a vékony hajat elnehezítheti.

Figyelmedbe ajánljuk! 5 férfi hajtrend, ami a legdivatosabb 2023-ban

Forrás: MarieClaire

A figyelmetekbe ajánljuk