3+1 hajpakolás, amit könnyedén elkészíthetsz otthon

3+1 hajpakolás, amit könnyedén elkészíthetsz otthon

A boltokban is egyre inkább közkedvelt termékekké válnak a vegán samponok és hajápoló kencék, hiszen a parfümöt és szilikont tartalmazó társaik köztudottan káros hatással lehetnek fejbőrre és a hajunkra.

Veszélyes hajkárosító összetevőkre érdemes odafigyelne, egyúttal pedig el is kerülni a használatukat, hiszen néhány ezek közül rákkeltő és irritáló hatású lehet:

Szilikonok: (Dimethicon, Diethylmethicon, Ethylmethicon)

Amelyek a tisztító hatásért felelnek: (SLS, SLES)

Amely a habzást segíti elő: (Ammonium Lauryl Sulfate)

Illatosítóanyagok: Parfum / Fragrance


Ápold inkább az otthon is megtalálható természetes összetevőkből a hajad!

Hidratáló pakolás: Keverj össze egy negyed csésze natúr joghurtot egy evőkanál olívaolajjal, majd vidd fel a száraz hajadra. Hagyd rajta körülbelül 15-30 percig, majd alaposan mosd ki a hajadból.

Sérült hajvégekre: Legnagyobb megmentőd lehet a banán! Nyomkodj össze villával egyet, majd adj hozzá 1-2 evőkanál mézet. Ha összekeverted masszírozd a hajvégeidbe, nagyjából 30 perc múlva pedig öblítsd le.

Zsíros hajra: Nagyjából 5-6 evőkanál szódabikarbónát keverj össze egy pohár meleg vízzel. Ha ezzel megvagy, öntsd rá a hajadra, de alaposan érje a fejbőrödet is. Jól masszírozd át vele a hajad, nagyjából öt percig hagyd rajtad, utána pedig megmoshatod a samponnal is.

Fakó hajra: Egy egész tojást vegyíts nagyjából 2 dl világos, ízesítetlen sörrel. Keverd össze jól, majd tedd a hajadra és alaposan masszírozd a fejbőrödbe. Hagyd hatni körülbelül 15 percig, majd a megszokott módon, samponnal mosd ki a hajadból. Ezt a pakolást sör nélkül is elkészítheted.

A figyelmetekbe ajánljuk