Charlie, a botsáska

Charlie, a botsáska

Ez a botsáska egyszerre fiú és lány is

Charlie, a zöldbabos botsáska félig fiú, félig lány, úgynevezett gynandromorf.


Egy háziállatként tartott botsáska meglepte a gazdáját, amikor észrevette, hogy félig hím, félig nőstény, ez az úgynevezett gynandromorf. Charlie, a zöldbabos botsáska leleplezte magát, miután otthonában, Suffolkban levedlette a bőrét, hogy felfedje a nőstény élénkzöld testét és a hím barna szárnyait. A Természettudományi Múzeum szakértői megerősítették, hogy ez volt az első bejelentett gynandromorf a fajon belül.

Tulajdonosa, Lauren Garfield a londoni múzeumnak adományozta háziállatát tudományos kutatás céljából. Charlie, a Diapherodes gigantea eredetileg úgy nézett ki, mint a többi botsáska, amelyet Garfield asszony Waldringfieldben lévő otthonában tart és tenyészt. A pálcikarovarok többször is vedlenek, és amikor Charlie levedlette a bőrét, mindenki felfigyelt a szokatlan teremtményre.

A példánynak a jobb oldali testformája nagyrészt barna (hím), teljes hosszúságú hátsó szárnyakkal. A bal oldala nem olyan széles, mint egy tipikus kifejlett nőstényé, de szélesebb, mint egy normál hímé, és főként almazöld, mint egy normál nőstényé. Egy gynandromorf egyednél, beleértve ezt az egyedet is, a nemi szervek nem megfelelően vannak kialakítva, így bár hímszerű, nem lenne képes megfelelően párosodni egy nősténnyel.

(Forrás: BBC)


A figyelmetekbe ajánljuk