Itthon és az Egyesült Államokban is régóta vezetnek részletes statisztikákat az utónevekből.


Unsplash/Annie Spratt

A legnépszerűbb névválasztások itthon és a tengeren túlon sem változtak drasztikusan az elmúlt években. Az Egyesült Államokban méreteit tekintve elég nagy a szórás, ha külön-külön vizsgáljuk az államokat. Amikor az USA Adminisztrációs Hivatala kiadja az éves listát, a hivatal az államok szerinti leosztást is elérhetővé teszi.

USA versus Magyarország

Mindenesetre Amerikában a legnépszerűbb lány név az Olivia, ráadásul ez a név vezet 25 államban egyszerre, míg az Emma 9 államban vezetett. Ava lett a bronzérmes a népszerűségi listán, de a kedveltek közé került még a Charlotte, hiszen még így is 6 államban az a legnépszerűbb névként zárt. Hasonló trendeket láthatunk a fiúknál. A Liam név vezet: ugyanis 26 államban vezeti a népszerűségi listát, Oliver volt a második befutó és Noah a harmadik. A negyedik legnépszerűbb férfinév a William, de Alabama, Arkansas, Mississippi, Dél-Karolina és Tennessee államokban a legnépszerűbb név lett, adta hírül a HuffPost.

Magyarországon a fiú nevek listáját 2001 óta a Bence név vezeti, szinte hihetetlen, hogy 19 éve töretlenül népszerű. Ráadásul az azt megelőző években is benne volt a legnépszerűbb választásokban. Ugyan az elmúlt néhány évben kevesebben választották ezt az utónevet, de még így sem sikerült letaszítani a trónról. Érdekes, hogy a második legnépszerűbb név is majdnem ugyanannyi ideje kullog az éllistás Bence mögött, mióta ez a verseny kialakult. A Máté név 2003 óta a másodikként áll a Bence név mögött. A még dobogóra felférő Levente is hasonló mintát mutat, szinte folyamatosan a harmadik legnépszerűbb név volt, 2005 óta. Ez alól kivétel a tavalyi év volt, amikor az 5. legnépszerűbb névként fért csak fel a listára.

Mi a helyzet a lány nevekkel?

A lányoknál idén a Hanna név vezet, de ez sem meglepő, mert már 2011 óta választják a legtöbben ezt a nevet a kislányuknak. Szorosan követi őt az Anna név, csak tavaly szorult a harmadik helyre egyébként 2009 óta mindig a második legnépszerűbb névként volt jegyezve. A harmadik legnépszerűbb Zoé név csak 2017 óta ennyire népszerű, de már az azt megelőző években is mindig befért a tíz legnépszerűbb választásba, tudhatjuk meg a magyar nevek statisztikai oldaláról.

Friss

Ismét elhalasztották a legújabb James Bond-film premierjét

A koronavírus-járvány miatt harmadszor is elhalasztották az új James Bond-film, a Nincs idő meghalni premierjét: feltehetőleg október 8-án kerül a világ mozijaiba a film.

A Daniel Craig főszereplésével forgatott 25. James Bond-filmet az eredeti tervek szerint 2020 áprilisában mutatták volna be. Az alkotásban Lea Seydoux és Rami Malek is játszik.

A hét elején vezető filmesek, köztük Danny Boyle és Steve McQueen a brit kormánytól anyagi támogatást kért a mozihálózatok számára, mivel „az Egyesült Királyság filmszínházai a szakadék szélére kerültek".
A Cineworld októberben, a Nincs időm meghalni második elhalasztásakor azt közölte, hogy a nagy költségvetésű filmek bemutatásának elhalasztása azt jelzi, hogy a filmipar „életképtelen".

A Bond-film bemutatójának csúszása nyomán számos más alkotás premierjének időpontját is későbbre helyezték: a Sony elhalasztotta a Szellemirtók: Az örökség, a Nyúl Péter 2. - Nyúlcipő, a Morbius, az Uncharted és a Cinderella bemutatását, a Sony pedig szintén áprilisról novemberre tette át a Tom Hanks főszereplésével készült BIOS premierjét.

A legutóbbi James Bond-film, a 2015-ös 007 Spectre: A Fantom visszatér csaknem 900 millió dolláros (264 milliárd forint) bevételt hozott világszerte. A bevétel jelentős része a brit és európai piacról származik, az MGM-et így aggasztja, hogy a világjárvány miatti korlátozások súlyosan csökkentik a Nincs időm meghalni bevételeit.


Forrás: MTI

A figyelmetekbe ajánljuk