Egy tudós szerint egy egész bolygót kellene használnunk a csillagközi utazásokhoz

Illusztráció.

Egy tudós szerint egy egész bolygót kellene használnunk a csillagközi utazásokhoz

Még fénysebességgel is több mint négy évbe telne eljutni a legközelebbi csillagrendszerig.


Az International Journal of Astrobiology című folyóiratban megjelent és az Universe Today által kiszúrt új tanulmány szerint egy fejlett civilizáció simán el tudna menekülni a naprendszerből – egy egész bolygót használva óriási űrhajóként.

Más szóval, Irina Romanovszkaja, a Houston Community College professzora szerint egy bolygó mentőcsónakként működhet, amellyel egy civilizáció elhagyhatja régi gazdatestét.

Azt gondolom, hogy a földönkívüli civilizációk szabadon lebegő bolygókat használhatnak csillagközi közlekedési eszközként, hogy elérjék, felfedezzék és kolonizálják a bolygórendszereket"

– írta Romanovskaya.

A természet talán már akaratlanul is megtette ezt, amikor lakható és felszín alatti óceánokkal rendelkező bolygókat lőtt keresztül a kozmoszon. A csillagászok már régóta gyanítják, hogy létezik egy, a Naprendszert körülvevő régió, az Oort-felhő, amely a gyanú szerint apró, jeges bolygóknak ad otthont.

Romanovskaya szerint, ha egy ilyen bolygót elfoglalnánk, az mindent biztosíthatna, ami a hosszú utazás túléléséhez szükséges:

A szabadon lebegő bolygók állandó felszíni gravitációt, nagy mennyiségű helyet és erőforrásokat biztosíthatnak.

Könnyen előfordulhat, hogy egy ilyen bolygó barátságtalan vagy túl sötét, de a csillagászprofesszor szerint a fejlett civilizációk már kifejlesztettek olyan technológiákat (mint például a fúziós reaktorok), hogy lakhatóvá tegyék őket.

Romanovskaya szerint az egyik lehetséges probléma, ha egy idegen bolygóra szállunk fel, az, hogy a magjából elfogyhat a hő, és végül nem lesz képes fenntartani a folyékony vízzel teli óceánokat.

Emellett nagyon messze lennének minden más, a civilizáció túlélése szempontjából fontos erőforrástól is.

Ezért ahelyett, hogy a szabadon lebegő bolygókat állandó otthonukká tennék, a földönkívüli civilizációk a szabadon lebegő bolygókat csillagközi közlekedési eszközként használnák, hogy más bolygórendszereket érjenek el és kolonizáljanak

– zárja Romanovskaya.

Az elmélet azt az érdekes lehetőséget is felveti, hogy a SETI-kutatók megpróbálhatnák kiszúrni a bolygót szállítóeszközként alkalmazó idegeneket.

Ez azt jelenti, hogy lehetséges, hogy megpillanthatunk egy civilizációt a nagy menekülés során, és talán tanulhatunk egy-két dolgot arra az esetre, ha a Nap a távoli jövőben halálos vörös óriássá válva fenyegetné a Földet.

Forrás: Futurism


A figyelmetekbe ajánljuk