A KSH csütörtöki jelentése szerint javulnak Magyarország demográfiai mutatói.


4,9 százalékkal több gyerek született és 3,3 százalékkal kevesebben haltak meg, mint a múlt év azonos időszakában közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) csütörtökön az MTI-vel.

Az év első kilenc hónapjában 69 543 gyerek született, 3251-gyel több, mint egy évvel korábban. 2020. január-szeptemberben 94 494-en haltak meg, 3248-cal kevesebben, mint az előző év azonos időszakában.

Kiemelték, a halálozások számának csökkenése, valamint a születések számának emelkedése következtében a természetes fogyás jelentősen csökkent, ami a 2019. január-szeptemberi 31 450 főhöz képest 21 százalékkal kevesebb.


A hivatal adatai szerint a házasságkötések száma is nőtt: 53 774 pár házasodott össze, 1613-mal több, mint tavaly január-szeptemberi adatok.

Az év első kilenc hónapjában ezer élveszületésre 12,9 csecsemőhalálozás jutott, ami 0,5 ezrelékpontos csökkenés az egy évvel ezelőttihez képest. A házasságkötési arányszám (az ezer lakosra jutó házasságkötések száma) 7,4 ezrelékes értéke 0,2 ezrelékponttal volt magasabb az egy évvel korábbinál.


Friss

Így működik az agyunk a nappali álmodozás alatt

A pszichológiának vannak válaszai a nappali álmodozásra is.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ezért zsugorodott össze az emberi agy az elmúlt 30 ezer évben

A tudósok szerint az emberi agy zsugorodása testi változásokhoz köthető.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A klíma megfelelő telepítésén nem érdemes spórolni (x)

Egy jó minőségű klíma kiváló választás, ha sok éven át szeretné élvezni a kellemes hőmérsékletet, jó közérzetet otthonában. Ahhoz viszont, hogy a klímája megbízhatóan, hatékonyan és költségtakarékosan működjön, megfelelően kell azt telepíteni.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk