Egy influenszer programját követve a szakemberek megfigyelték, hogy mi segíti a követőket a fogyásban.


Noha rengeteg tanács kering az interneten azon nők számára, akik le szeretnének fogyni, ez árthat nekik, mivel olyan sovány nőideál elvárásait állítják fel, melyeket lehetetlen megugrani. De akkor mi segíthet az online térben?

A kutatók szerint az önbizalom és erő növelése kulcsfontosságú lehet a fogyásban.

Kayla Itsines ausztráliai influenszer Instagram követőinek rendszerét vizsgálva Kim Toffoletti és Holly Thorpe szociológusok kutatásukban azt vizsgálták, mi buzdítja a követőket a sportra, fogyásra.

Kayla magas intenzitású edzésprogramokat mutat be és strandszezonra alkalmas test elérését kínálja.

Az Instagramon 12,3 millió követője van, az Izzadj applikáción belül pedig további 30 millió ember követi. A Time a 30 legbefolyásosabb ember közé sorolta az interneten.

A kutatók 155 olyan nő Instagram-posztjait elemezték, akik valamilyen formában megjelölték Kayla csatornáját a posztokban. Arra jutottak, hogy az edző a kinézet helyett arra fókuszál, ki hogy érzi magát a bőrében.

Emellett olyan közösséget épít ki, amelyben motiválhatják egymást a résztvevők. A posztok 10 százaléka tartalmazott előtte-utána képeket, melyek inspirálóak lehetnek azok számára, akik szeretnének változást elérni.

Mivel a követők folyamatosan posztolnak és buzdítják egymást, egy bátorító család érzését keltik. A tagok a büszkeség és boldogság érzéseit jelenítették meg leggyakrabban a posztokban, ez motiválhat másokat arra, hogy kövessék az influenszert.

Kayla követői továbbá, annak ellenére, hogy az influenszer megfelel a sovány nőideálnak, olyan fotókat is szívesen közzétesznek magukról, melyeken látszanak a plusz kilók, a kialvatlanság, striák, sebek.

Ezzel is tovább motiválják egymást, mivel az ismerős, átlagos, hétköznapi testtel a legtöbb nő tud azonosulni és elhiszi, hogy ő is képes az edzés véghezvitelére.

Versengés helyett ezek a nők empatizálni kezdtek egymással, így tudtak eredményeket elérni a mozgással.

(Forrás: Psychology Today)

Friss

Három megszólaló, három történet – ezért szeretjük a Rosaliát (x)

Idén ünnepli 10. születésnapját Budapest kedvenc nyárköszöntő fesztiválja, a Rosalia. Ebből az alkalomból kérdeztünk meg három, a fesztivál életében fontos szereplőt. De vajon, mi a közös a SPAR Magyarország, a Gál Szőlőbirtok és a Varsányi Pincészet Rosaliához fűződő kapcsolatában? A beszélgetésekből kiderül.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

4 fűszer, amik rendkívül egészségek

Rengeteg fűszert gyógyászati tulajdonságaik miatt használtak, mielőtt a gasztronómia meghatározó alappilléreivé váltak volna. A modern tudomány pedig bebizonyította, hogy közülük jó néhány valóban figyelemre méltó egészségügyi előnyökkel jár.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ők voltak a legelsők – 5 nő, aki megváltoztatta társadalmunkat

Napestig lehetne sorolni azokat a női alakokat, akik rendkívüli hatással voltak történelmünkre, társadalmunkra és gazdaságunkra. Alappillérei a feminizmusnak, s példaértékű hősei nők millióinak.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk