Ha valamit ma unalmadban görgetnél, akkor ez legyen az.

Kreatívan használják ki az izlandiak a koronavírus-járvány okozta megpróbáltatásokat. Például csináltak egy külön telefonszámot az üvölteni vágyóknak, amit bármikor felhívhatunk, ha úgy érezzük, hogy hangosan ki szeretnénk ordítani magunkból minden keserűségünket, dühünket, vagy éppen örömünket. De a zártkapus meccseken való szurkolást is egyedien és biztonságosan oldották meg, és festői környezetben az autójukból szurkolták végig a meccset.

Most volt idejük arra, hogy kiszámolják, mennyi negatív tartalmat nézünk nap mint nap az okostelefonunkon. Számításaik szerint átlagosan 22,7 méternyi rossz dolgot görgetünk le nap mint nap. Ez angolul az úgynevezett doomscrolling, amit valahogy úgy lehetne lefordítani magyarra, hogy a világvégehírek végtelen olvasása/görgetése. Ezt megfordítva találták ki a joyscroll kifejezést, ami pontosan az ellenkezőjét jelenti az előbb említettnek.

Izland hivatalos turisztikai oldala, az Inspired by Iceland megalkotta a joyscroll.com weblapot, ahol nulla métertől kezdve egészen 22,7 méterig kizárólag pozitív tartalmakat kaphatunk. Nem volt nehéz dolguk: elsősorban Izland csodáit nézegethetjük hosszú méterekig, amiktől nincs ember, aki ne nyugodna meg egy pillanatra. A képek és videók mellé hangokat is kapunk. Megnézhetjük, ahogy az izlandi termálforrásban elmerül egy férfi, és ahogy a hőmérséklet emelkedik, úgy a telefonunk is bepárásodik. De van gyönyörű vízesés, izlandi zenélés és rengeteg állat.

Így hétfő reggel mindenképp érdemes kipróbálni, hogy jól induljon a hét.

A figyelmetekbe ajánljuk