Kaytranada, Lizzo, A$AP Rocky, Denzel Curry, Idles, Tyles The Creator, Slowthai, Poppy, Charli XCX, Billie Eilish, Mitski, Vampire Weekend, Rico Nasty, Childish Gambinoator, Slowthai, Poppy, Charli XCX, Billie Eilish, Mitski, Vampire Weekend, Rico Nasty, Childish Gambino

Manapság minden egyes héten követhetetlenül sok zene jelenik meg világszerte. Éppen ezért próbálunk segíteni az eligazodásban: minden héten összegyűjtjük az előző hét legérdekesebb megjelenéseit, hogy mindig képben lehess!


A hét lemeze: Rico Nasty - Nightmare Vacation

A még mindig csak 23 éves Rico Nasty az elmúlt évek egyik legizgalmasabb előadója volt fantasztikus mixtape-jei révén, végre pedig megérkezett az első hivatalos stúdiólemeze is. A hip-hopot nagyon erős metál hatásokkal keverő, a tüdejét minden második számon kiordító rapper színes, már-már rajzfilmbe illő személyiségével és sajátos extrém megjelenésével a műfaj egyik legüdébb színfoltja.

Új albumán megtaláljuk a tőle megszokott agresszív, üvöltözős bangereket, ugyanakkor sokkal több elektronikuszenei hatást találunk a lemezen, mint a hip-hop Joan Jettjének korábbi anyagain. Megmerítkezik az egyre menőbbnek számító hyperpopban is a zsáner nagyágyúinak számító 100 gecst segítségül, akik több dalon is dolgoztak producerként. Ha most ismerkedsz csak Rico Nasty-vel, ez az album ideális alapanyag hozzá, ugyanis felvonultatja a rapper minden erősségét, jól építve be izgalmas kortárs trendeket a zenéjébe egyúttal.

Ezeket a lemezeket is csekkold!

A kanadai énekes-dalszerző grandson bemutatkozó nagylemezén egy jobb jövő reményét keresi minden idők egyik legrosszabb évében.


A The Internet basszusgitárosa, Steve Lacy váratlanul kiadott egy új szólólemezt régi dalaiból, amiket még középiskolásként írt. Egészen irigylésre méltó, mennyire jó dalokat írt már ennyire fiatalon.


Az ukrán-amerikai Your Old Droog, akiről sokáig azt hitték, hogy Nas álnéven, annyira jól rappelt, új lemezén kelet-európai gyökereiben merül el, annak hangzását segítségül hívva.

A hét dala: 100 gecs - sympathy 4 the grinch

Olyan sok dal van arról, mennyire jó dolog a karácsony, hogy a változatosság kedvéért ideje volt már, hogy valaki írjon egy olyant is, amiben nem. Szerencsére a 100 gecsre számíthatunk, akik megírták a definitív karácsonyutáló számot, méghozzá a hyperopotól megszokott éles váltásokkal és humorral. A dal olyan simán vált ska és poppunk között folyamatosan, mintha mindig is összetartozott volna ez a két összeférhetetlennek tűnő műfaj.

A mókás számban az együttes tagjai ajándék nélkül maradnak karácsonykor, ami a világ legnagyobb igazságtalansága, hisz egész évben nagyon jók voltak. Ez az árulás pedig nem maradhat bosszú nélkül. Saját kezükbe véve a sorsukat autóba pattannak, hogy kirabolják a Télapót. Elvégre ami jár, az jár.

Ezeket se hagyd ki!

The Weeknd kiadta gigantikus slágerének, a Blinding Lightsnak a remixét, méghozzá Rosalía vendégszereplésével, aki tökéletesen egészíti ki az eredetit. Kaptunk bónuszdalokat Aminé és Rina Sawayama idei kiváló lemezéhez, a clipping. pedig írt egy jópofa hanukadalt.

16 új dallal frissült a Hamu és Gyémánt új zenés lejátszási listája, ajánljuk figyelmedbe!


A figyelmetekbe ajánljuk