Robotzsaru

A robot figyelni fogja a tiltott helyen cigizőket, a rosszul parkolt kerékpárokat és a járványügyi szabályokat áthágókat is.


Szingapúrról számtalan egyéb dolog mellett tudott, hogy az egyik legnagyobb megfigyelőrendszerrel és szigorú törvényekkel rendelkezik. Sőt további 200 ezer megfigyelőkamerát tervez elhelyezni a következő évtizedben. Most pedig tovább fokozzák ezt hamarosan robotrendőrökkel is.

Egyelőre teszt jelleggel ugyan, de utcára küldi a Xavier nevű robotokat, amik figyelni foják a tiltott helyen cigizőket amolyan mozgó megfigyelőállomásként, továbbá lecsap a rosszul parkolt kerékpárokra, sőt még a járványügyi szabályokat is segíti betartatni. Például figyelni fog az 5 főt meghaladó társaságokra is.

Na persze ez egyelőre nem a Robotzsaru még, a Xavierek nem fognak büntetni még. Szimplán odasietnek a kihágások helyszínére és kijelzőjükön információval jelzik az emberek számára, hogy tiltott dolgot művelnek és legyenek szívesek abbahagyni. Ráadásul a kis robotok jobban és gyorsabban is közlekednek, mint a Robotzsaruban látott gépek, hála embereket és tárgyakat könnyen beazonosító technológiájának.

(Forrás: Engadget)

A figyelmetekbe ajánljuk