Tim Fox fekete színes bőrű Batman-ként a DC Comics képregényében jelmezben

Következő képregény kiadásaiban egy színes bőrű férfit bújtat a denevérember jelmezébe a DC Comics. A sorozat ebben a hónapban, Future State: The Next Batman címmel indul.


A mindössze négyrészes szériát a 12 év rabszolgaság című 2013-as film forgatókönyvírója, John Ridley írja. Cselekménye szerint a történet a jövőben játszódik majd, amikor Batman szerepét kénytelen lesz más betölteni, mivel a milliárdos Bruce Wayne halott, Gotham városa fölött pedig egy Magisztrátus nevű biztonsági cég vette át az irányítást, és kezdte sanyargatni a népet.

Az álarcot azonban nem akárki, hanem Tim Fox ölti majd magára, aki a sztori szerint a Wayne család vállalatát vezető Lucius Fox fia. Utóbbi karaktert Morgan Freeman tette híressé Christopher Nolan Batman-trilógiájában, a képregényben azonban a fia, Timothy is többször megjelent a '70-es évek végétől.

„A bolygón mindenki más utálhatja, leszólhatja, hogy az új Batman fekete lesz, nekem már megvan a közönségem, és ők máris imádják"

– utalt Ridley a fiaira, akiknek nagyon sokat jelent, hogy kedvenc szuperhősük úgy fog kinézni, mint ők.

Ez azonban nem először történik meg a DC történetében: a cég még 2001-ben Stan Lee-t, a Marvel alapítóját kérte fel arra, hogy gondolja újra a karaktert, így egy különkiadás erejéig egy Wayne Williams nevű afroamerikai férfi bújt a jelmezbe.

Az utóbbi években egyre nagyobb szerepet kapnak a színesbőrű főhősök közismert, régi karakterek szerepében. Az első áttörést a Fekete Párduc című 2018-as Marvel-film hozta, amelyben nem csak a főszereplő, hanem szinte az egész színészgárda fekete volt. Majd egy évvel később a stúdiót is birtokló Disney – amely 2009-ben a A hercegnő és a béka című animációs filmben adott először főszerepet egy feketének – bejelentette, hogy az egyik klasszikus főhőse, a kishableány is színesbőrűként tér vissza a világhírű mesefilm élőszereplős verziójában 2021-ben.

via ContextUs

A figyelmetekbe ajánljuk