Csillogni kezd ez a szájmaszk, ha koronavírussal érintkezik

Csillogni kezd ez a szájmaszk, ha koronavírussal érintkezik

A japán kyoto prefektúrai egyetem kutatói olyan új maszkot fejlesztettek ki, amely világít a sötétben, ha a COVID-19 vírussal érintkezik.


A strucctojásból kivont antitestek és fluoreszkáló festék segítségével az arcvédő innovatív érzékelő rendszere gyors és egyszerű módot biztosít viselőjének arra, hogy lássa, elkapta-e a koronavírust. A Yasuhiro Tsukamoto által vezetett tudóscsoport reméli, hogy 2022-ben megkapja a kormány jóváhagyását, és megkezdhetik a maszkok értékesítését.

A szájmaszk covid kimutatásának titka a strucctojásokban rejlik, mivel a struccok több különböző antitestet képesek termelni, amelyek semlegesítik a szervezetben lévő idegen entitásokat. Ezt szem előtt tartva a csapat kifejlesztett egy speciális maszkszűrőt, amelyet ki lehet nyerni a tojásokból és a koronavírus-antitesteket tartalmazó fluoreszcens festékkel be lehet permetezni.

Így tehát ha a maszk érintkezik a vírussal, akkor UV-fényben fényesen világít.

Ennek eredményeként csökken a vírus másokra való átterjedésének kockázata is. Bár a kormányzati jóváhagyás még várat magára, Tsukamoto máris az innovatív felismerő rendszer lehetőségein gondolkodik.

Alacsony költséggel tömegesen tudunk antitesteket előállítani struccokból. A jövőben szeretnék ebből egy olyan egyszerű tesztkészletet készíteni, amelyet bárki használhat"


Designboom

A figyelmetekbe ajánljuk