Ők voltak a Spotify legnépszerűbb előadói 2020-ban
Ma reggel közzétette éves adatait a Spotify, melyből kiderült, hogy 2020-ban, kik voltak a legtöbbet játszott előadók zenés streaming-platformon.


A legnépszerűbb előadó – akiről még mi is azt gondoljuk, hogy 2020 az ő éve volt – Bad Bunny volt, akit idén világszerte több mint 8,2 milliárdan streameltek. A 26 éves rappert Drake követte, majd a sorrend B Jalvinnel, a 2019-ben elhunyt Juice WRLD-del és The Weeknddel folytatódott.

Bad Bunny ráadásul a világon is a legtöbbet streamelt albumot gyűjtötte be, második stúdióalbuma, az YHLQMDLG, 2020-ban 3,3 milliárd streamet gyűjtött be. Harry Styles Fine Line-jaés Dua Lipa Future Nostalgiája viszont még így is befért a top 5-be.

Bad Bunny ráadásul magának tudhatja 2020 legtöbbet streamelt lemezét is, második stúdióalbuma, a YHLQMDLG ugyanis 3,3 milliárd letöltést gyűjtött be.

A nők mezőnyében Billie Eilish már második éve vezeti a listát. Mögötte megtaláljuk Grammy-jelölt Taylor Swiftet, Ariana Grandét, őket pedig Dua Lipa és Halsey követi.

Bad Bunny

en.wikipedia.org

Podcastek esetében Joe Rogan győzedelmeskedik, akinek Experience című műsora globálisan lett a legnépszerűbb. A második és harmadik helyre érkeznek a TED Talks Daily és a The Daily című podcastek. A képzeletbeli dobogóról Michelle Obama Call Her Daddy című vígjáték/tanácsadó műsora épphogy csak lecsúszott. A Spotify azt is elárulta, hogy 2020-ban a legtöbbet közvetített szerkesztői lejátszási listája a Today's Top Hits lett, amelynek több mint 27 millió követője van.

Forrás: NME

A figyelmetekbe ajánljuk