Kaytranada, Lizzo, A$AP Rocky, Denzel Curry, Idles, Tyles The Creator, Slowthai, Poppy, Charli XCX, Billie Eilish, Mitski, Vampire Weekend, Rico Nasty, Childish Gambinoator, Slowthai, Poppy, Charli XCX, Billie Eilish, Mitski, Vampire Weekend, Rico Nasty, Childish Gambino

Manapság minden egyes héten követhetetlenül sok zene jelenik meg világszerte. Éppen ezért próbálunk segíteni az eligazodásban: minden héten összegyűjtjük az előző hét legérdekesebb megjelenéseit, hogy mindig képben lehess!


A hét lemeze: Bad Bunny - EL ÚLTIMO TOUR DEL MUNDO

Bár ezzel a legtöbben ellenkező módon vannak, de 2020 talán Bad Bunny karrierjének legjobb éve. A raggaeton szupersztár az év első felében kiadta YHLQMDLG című új nagylemezét, ami egészen szokatlan és érdekes dolgokat művelt a Despacito sikere óta folyamatosan felívelőben levő zsánerrel. Ezt pedig a kritika és a közönség egyaránt értékelte, hisz az év egyik legsikeresebb mainstream albumáról van szó mind bevételi, mind kritikai szempontból.


Év közben aztán kidobott még egy anyagot érzésre bónuszdalokból, aztán most mindössze pár hónappal később az év végére is tartogatott egy újabb meglepetést. Ráadásul új lemezének kislemezei egy még az előzőnél is kísérletezőbb és sokszínűbb irányt ígértek. Bad Bunny mostanra nem csak a műfaj királyává vált, de napjaink egyik legnagyobb globális szupersztárjává is. Éppen ezért eseményszámba megy egy újabb lemez tőle. Ráadásul a műfaj királynőjével, Roaslíával is duettezik újabb opuszán! Erre a pillanatra valószínűleg sok zenerajongó várt már.

Ezeket a lemezeket is csekkold!

Miley Cyrus eleget tett a rajongói követeléskenek, akik szabályosan könyörögtek nekik, hogy vegyen rockosabb retro irányt, mivel tökéletesen passzol hangjához, hát most megtörtént! Méghozzá Billy Idol, Joan Jett és más legendák részvételével.


Új mixtape-pel jelentkezett a hétvége során a brit drill szcéna szupersztárja, AJ Tracey is, az eredetileg a Szigeten is fellépő slowthai is közreműködött.


Az előző két album után a Dirty Projectors próbálta újra feltalálni magát és megújulni egy egészen érdekes projekttel. Kiadtak az év folyamán 5 EP-t, mindegyik az öttagú csapat egy másik tagja énekel, a dalokat pedig próbálták kicsi sem túlgondolni, hanem mindig menni a legspontánabb ötleteikkel. Most kijött az 5 EP egyben is, öt lemezes gyűjtői kiadásban, aminek segítéségre mindenki letesztelheti, mennyire működik az egész egyben.


A Three 6 Mafia Oscar-díjas rapcsapat legendás tagjának, Juicy J-nek az új lemeze lehetne a kortárs mainstream hip-hop panoptikuma is, ami a közreműködőket illeti. De még a hivatalosan visszavonult Logic-ot is megtaláljuk két dalon.

A hét dala: Teezo Touchdown - Social Clues

Teezo Touchdown mindössze néhány kislemezt adott ki eddig, de a zenerajongók hamar felfigyeltek a szokatlan csodabogárra, sőt még Tyler, The Creator is rajongója a srácnak. Nem mindennap bukkannak fel ugyanis olyan előadók, akiknek ennyire sajátos, újító és kiforrotnak érződő stílusuk van ennyire az elején karrierjüknek. Zenéje bátran merít indie rockból, hip-hopból és R&B-ből, olyan egyedien mixelve ezeket, hogy teljesen behatárolhatatlanná teszi őt műfajilag.

Ez pedig legújabb számára is igaz a new wave-es szintikkel, a spoken word szerű verzékkel, továbbá a brit indierockos ritmussal és dallammal. Újabb bizonyítéka, hogy a könnyűzene jövője a stílusbesorolásokat meghaladó zenészeké és előadóké, vagy legalább Teezo Touchdowné, aki az egyik legizgalmasabb új hang a popzenében.

Ezeket se hagyd ki!

Bár az év végéhez közeledve csökkennek az újabb megjelenések, sok előadó ugyanis tavaszra szánja már a nagyobb durranásait, de azért még így is akadnak izgalmas dalok erre a hétre is. Például King Princess dala hallattán már alig várja az ember, hogy 2021 legyen és hallhassa Harry Styles előzenekaraként élőben is. Az év egyik legjobb lemezét kiadó Rina Sawayama a legutóbbi Lady Gaga albumon is dolgozó Bloodpoppal kollaborált, megjelent továbbá egy rejtélyes Shameika, aki Fiona Apple áldásával feldolgozta annak című számát, elmesélve a sztorit a saját szemszögéből.

9 új dallal frissült a Hamu és Gyémánt új zenés lejátszási listája, ajánljuk figyelmedbe!.


A figyelmetekbe ajánljuk