spotify
A tesztjelleggel elindult dolog arra kíváncsi, hogy a platform használóinak mekkora igénye van hangoskönyvekre Spotify-on.


Az angol nyelvterületeken már elérhető a Spotify új szolgáltatása, ami teszt jelleggel 9 köztulajdonnak számító irodalmi klasszikust kínál hangoskönyv formában. A kiválasztott műveket pedig hírességek narrálják. A Frankeinsteint David Dobrik, a Narrative of the Life of Frederick Douglass, an American Slave-t Forest Whitaker, a The Awakeninget Hilary Swank, a Cane-t Audra McDonald, a Meggyőző érveket Cynthia Erivo, a Szép reményeket James Langton, a Jane Eyre-t Sarah Coombs, a Passinget Bahni Turpin, míg a The Red Badge of Courage-t Santino Fontana hangján hallgathatjuk meg, ha olyan helyen használjuk a Spotify-t.

Emellett mindegyik műhöz kapunk egy kiselőadást is Glenda Carpiotól, a Harvard Egyetem professzorától az adott művek készülésének kontextusról, történelméről és persze a bennük megjelenő narratívákról, amikkel ma is gyakran találkozunk a kortárs irodalomban is.

Az egyelőre csak az Egyesült Államokban, Nagy-Britanniában, Kanadában, Ausztráliában és valami oknál fogva Dániában elérhető szolgáltatás siker esetén valószínűleg majd globálisan is elérhető lesz. Reménykedjünk benne, hogy idővel lesz magyar verziója is magyar hírességekkel. Addig is ha felolvasott irodalomra vágyunk és jól beszéljük az angolt, a Word On Spotify/Próza funkción belül találunk versektől rövid történeteken át számtalan érdekességet.

(Forrás: CNET)

A figyelmetekbe ajánljuk