Sir David Attenborough szombaton fogja ünnepelni 95. születésnapját. A Spektrum ennek apropóján a világhírű természettudós előtt tisztelegve megváltoztatja műsorprogramját.


Június végéig minden hétvégén összesen 110 órányi lenyűgöző természetfilmet tűznek műsorra. A születésnapi, május 8-9-i hétvégén pedig 10 órányi filmet és sorozatot mutat be a Spektrum a 95 éves legenda legfrissebb projektjeiből. Ilyen az Attenborough – Egy vadregényes élet című életrajzi film, valamint a 2020-ban befejezett Attenborough csodálatos világa.

Az Attenborough – Egy vadregényes élet bemutatója szombaton lesz, 16 órától.

„Ez a kivételes műsor figyelemre méltó képet fest a férfiról, aki a legenda mögött áll. Ezt a nem mindennapi életutat követhetjük nyomon, kezdve az ősmaradványokra „vadászó" kisfiútól a műsorvezetői karrierje kezdeti évein át egészen a számtalan újító és előremutató dokumentumfilm megalkotásáig, amelyek többek között a 3D és a 4K technológiák úttörő alkalmazásán keresztül megváltoztatták a természettudományi műsorokról alkotott képünket. A személyes hangvételű különkiadás végigkíséri Attenborough utazással töltött éveit a Galapágos-szigetektől a kanadai hegyeken át egészen a borneói dzsungelekig. A film eddig soha nem látott módon mutatja be David Attenborough-t"

- írja a Spektrum Magyarország a műsor ismertetőjében.

Június végéig pedig további természetfilmeket tekinthetünk meg, amelyek csodálatos világkörüli utazásra invitálják a nézőket. Ezek hétvégente reggel 9 órakor kezdődnek majd. A produkciók között szerepel számtalan BBC-alkotás, amelyek legtöbbjét természetesen David Attenborough neve fémjelez.

(hvg)

A figyelmetekbe ajánljuk