Rövidfilmeket készítettek kihalt londoni tereken

Zeneszerzők, táncosok, valamint a Londoni Szimfonikus Zenekar zenészei megtöltötték London szívét kreatív energiákkal. A járványhelyzet miatt kiapadt utcák tökéletesnek bizonyultak két rövidfilm helyszínének is.


Mindkét kisfilmet a lezárás alatt álló város ihlette. Kísérleteznek a térrel egy szociálisan távolságtartó és individuálisan izolált világban ─ olvasható a Guardianban.

A Felkelés (Rising) című kisfilm feltárja az emberi kapcsolódás iránti igényünket zárt téren belül egy karanténvilágban. Az Antonia Luxem rendezte rövidfilm helyszínéül a 100 Bishopsgate épület 34. emelete szolgált az esti alkonyban. Marie Astrid Mence balettáncosnő szerepel benne. Marie tánca közben a Londoni Szimfonikus Zenekar hegedűse, Maxe Kwok művésznő Darren Bloom kompozícióját adja elő.

A bűbáj és az ígéret (The Spell & The Promise) című kisfilmben pedig Gareth Davies, a Szimfonikus Zenekar fuvolása játszik el egy új zeneművet, melyet Jasmine Kent Rodgman írt. A fuvolajáték alatt Faye Stoeser és Salomé Pressac táncosok Harry Price koreográfiáját adják elő London Wall Place városterületén, ahol a régi építészeti stílus ötvöződik a modernnel. A rövidfilmet Lexi Kiddo rendezte.

A kisfilmek a Culture Mile kezdeményezés megbízásából készültek. A projektet londoni kulturális egyesületek (köztük színházak, múzeumok) hozták létre. Tavasszal a Culture Mile egy szabadtéri zenei fesztivált kíván megvalósítani.


A figyelmetekbe ajánljuk