Zeneszerzők, táncosok, valamint a Londoni Szimfonikus Zenekar zenészei megtöltötték London szívét kreatív energiákkal. A járványhelyzet miatt kiapadt utcák tökéletesnek bizonyultak két rövidfilm helyszínének is.


Mindkét kisfilmet a lezárás alatt álló város ihlette. Kísérleteznek a térrel egy szociálisan távolságtartó és individuálisan izolált világban ─ olvasható a Guardianban.

A Felkelés (Rising) című kisfilm feltárja az emberi kapcsolódás iránti igényünket zárt téren belül egy karanténvilágban. Az Antonia Luxem rendezte rövidfilm helyszínéül a 100 Bishopsgate épület 34. emelete szolgált az esti alkonyban. Marie Astrid Mence balettáncosnő szerepel benne. Marie tánca közben a Londoni Szimfonikus Zenekar hegedűse, Maxe Kwok művésznő Darren Bloom kompozícióját adja elő.

A bűbáj és az ígéret (The Spell & The Promise) című kisfilmben pedig Gareth Davies, a Szimfonikus Zenekar fuvolása játszik el egy új zeneművet, melyet Jasmine Kent Rodgman írt. A fuvolajáték alatt Faye Stoeser és Salomé Pressac táncosok Harry Price koreográfiáját adják elő London Wall Place városterületén, ahol a régi építészeti stílus ötvöződik a modernnel. A rövidfilmet Lexi Kiddo rendezte.

A kisfilmek a Culture Mile kezdeményezés megbízásából készültek. A projektet londoni kulturális egyesületek (köztük színházak, múzeumok) hozták létre. Tavasszal a Culture Mile egy szabadtéri zenei fesztivált kíván megvalósítani.


Friss

Ők voltak a legelsők – 5 nő, aki megváltoztatta társadalmunkat

Napestig lehetne sorolni azokat a női alakokat, akik rendkívüli hatással voltak történelmünkre, társadalmunkra és gazdaságunkra. Alappillérei a feminizmusnak, s példaértékű hősei nők millióinak.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Három megszólaló, három történet – ezért szeretjük a Rosaliát (x)

Idén ünnepli 10. születésnapját Budapest kedvenc nyárköszöntő fesztiválja, a Rosalia. Ebből az alkalomból kérdeztünk meg három, a fesztivál életében fontos szereplőt. De vajon, mi a közös a SPAR Magyarország, a Gál Szőlőbirtok és a Varsányi Pincészet Rosaliához fűződő kapcsolatában? A beszélgetésekből kiderül.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

4 fűszer, amik rendkívül egészségek

Rengeteg fűszert gyógyászati tulajdonságaik miatt használtak, mielőtt a gasztronómia meghatározó alappilléreivé váltak volna. A modern tudomány pedig bebizonyította, hogy közülük jó néhány valóban figyelemre méltó egészségügyi előnyökkel jár.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk