Látnod kell ezt a rövidfilmet a Földről, vízről és életről

A hipnotikus kisfilmben a Földhöz hasonló mozgásokat láthatunk.Roman De Giuli új kisfilmje olyan valósághű, hogy könnyen összetéveszthető a Föld külső felszínének légi felvételeivel. Ahogy a neve is sugallja, a SATELLIKE egy olyan hipnotizáló timelapse, amely utánozza a kanyonokon átfolyó vizet.

A művész ezt a hatást folyékony tintával oldotta meg, a képkockákon a tinta ásványi anyagokkal tarkított területek között folydogál. A német filmrendező, aki már több hipnotikus munka megalkotója, a topográfiai jellegzetességeket homok, jade, malachit és különféle pigmentek segítségével imitálta, papíron szárítva meg őket ─ olvasható a Colossal hasábjain.

Az összhatás a földi szeizmikus mozgások lenyűgöző utánzását hozza létre. A projekt megálmodása és megalkotása négy hónapig tartott, ezután a Taipei Nemzeti Palota Múzeumban mutatták be De Giuli munkáját.

„Az eredmények eltérnek a megszokott megközelítésemtől, mivel sokkal reálisabbak és kevésbé túlvilágiak. Izgatott voltam a képek esztétikája miatt, és úgy döntöttem, hogy elkészítek egy egyedi darabot. Bár egyelőre ez a végeredmény, inkább úgy érzem, mintha a legelején lennék "

─ írja a folyamatról De Giuli Vimeo-csatornáján, ahol megtekinthetjük a SATELLIKE-ot.

A figyelmetekbe ajánljuk