repülő taxi

Európa is beszállt a repülő autók versenyébe

Európában is felpörögtek az események.

Ebben az évtizedben a repülő autók piaca elérheti az ezer milliárd dolláros határt is, ami jól érzékelteti, hogy már nem csak az elektromos autók versenyére kell figyelni, hiszen rövid időn belül a levegőben is röpködni fognak a különböző kialakítású autók.

Az őrült tempó részben annak is köszönhető, hogy az egész világon felpörgött a repülő autók fejlesztése. Japán és az USA után most Európából is beszálltak a versenybe, amibe már a Boeing, az Uber vagy az Airbus is ott van.

Egy német startup, a Florian Reuter már 7 éve belengette, hogy megreformálná a városi közlekedést, és elektromos, repülő taxikat gyártana, de egészen mostanáig kellett várni, hogy elkészüljön az első prototípus, és megkezdődhessenek a tesztek. Ezzel egyébként nincs elmaradva a cég a japánoktól, akiknek szintén másfél hónapja szállt fel az első járgányuk.

A repülő autó Volocopter néven állna forgalomba Párizsban, a cég vezetése szerint nagyjából 2-3 év múlva. Ha minden jól meg, akkor elkészül az igazi nagy durranásra, a párizsi olimpiára, ahol már ezzel a szerkezettel taxiztatnák A-ból B-be a vendégeket. Hogy ez megvalósuljon, még rengeteg munka áll a fejlesztők előtt, hiszen egyelőre még csak Párizs külvárosában kapták meg a szükséges engedélyeket, és meg kell győzniük a hatóságokat, hogy érdemes engedélyezni a francia fővárosban.

A legtöbb gyártó egyébként egy újabb közlekedési forradalmat emleget, amit egyenesen a Henry Ford által megalkotott legendás Ford T-modell hatásához viszonyítanak.

(Robbreport)


A figyelmetekbe ajánljuk