white and gray plane

Ezért repülnek bele egyes pilóták a viharokba, míg mások nem

Gondolkodtál már azon, hogy a pilóták miért és hogyan döntenek úgy, hogy bizonyos időjárási viszonyok között, vagy azok körül repülnek?


Annak megértése, hogy hol, mi és hogyan keletkezik egy felhő, meghatározza, hogy a pilóták hogyan terveznek és hogyan reagálnak. Három fő felhőtípus létezik: rétegfelhők, gomolyfelhők és cirrusfelhők. A rétegfelhők lapos, réteges és sima felhők, amelyek általában köddel, szitálással és borult éggel társulnak. A kumuluszfelhők felfújtak, mint a karfiol, jellemzően esőzésekkel, zivatarokkal, villámlással és jégesővel társulnak. A cirrusfelhők nagy magasságban találhatók, gomolyfelhők, és többnyire jégkristályokból állnak.

A felhő típusának ismerete diktálja, hogyan reagálnak a pilóták, és hogy átrepülünk-e rajta vagy megkerüljük. Az amerikai pilóták ma már iPadet használnak a nehézke navigációs térképek helyett. Az iPad élő időjárásjelentést biztosít a földi radarról, és a pilóták ezt a repülőgépük fedélzeti radarja mellett használják. Egy repülőgépen a radartávcsőre nézni olyan, mintha egy videojátékot néznénk. Alapvetően három játékos van a radarképernyőn: zöld, sárga és piros!

Ezek a színek felhőket jelképeznek, amelyek a légkörben lévő vízről visszaverődő rádióhullámok összetett folyamatával jönnek létre, majd a képet a pilótafülkében lévő radarképernyőn jelenítik meg. Ha a radarképernyőn lévő játékosok jó és rossz játékosok lennének, akkor a jó fiú zöld lenne. A radaron megjelenő zöld képek vizet, valószínűleg esőt jeleznek.

Sárga, ez a játékos a jó és a rossz közötti kerítésen egyensúlyoz. A sárga színt nem szeretnénk a közelébe menni, mert általában sok vizet, konvektív aktivitást és durva utazást jelez az utasok számára. Piros, ez a játék gonosz gonosztevője. Ha pirosat látunk, akkor a másik irányba megyünk. Nem akarunk a közelébe menni, megérinteni vagy átmenni rajta. A piros jellemzően csúnya időjárást jelez, például heves, intenzív esőt és súlyos turbulenciát.

(Forrás: TravelAwaits)


A figyelmetekbe ajánljuk