Manapság minden egyes héten követhetetlenül sok zene jelenik meg világszerte. Éppen ezért próbálunk segíteni az eligazodásban: minden héten összegyűjtjük az előző hét legérdekesebb megjelenéseit, hogy mindig képben lehess!


Nyugodjon békében: SOPHIE

Az elmúlt hét legszomorúbb híre zenei téren, hogy egy baleset következtében 34 évesen életét vesztette SOPHIE, a kortárs elektonikus- és popzene egyik legmeghatározóbb figurája. A könnyen felismerhető, sajátos hangzású zenéje nélkül nem létezne ma valószínűleg hyperpop, ahogy kései Flume sem, arról nem is beszélve, hogy a Vroom Vroom EP-vel kihúzta a tinifilmzene pokolból Charli XCX-t, korunk egyik legizgalmasabb popsztárjává téve.Rövid karrierje ellenére hatalmas nyomot hagyott a könnyűzenén, gyakorlatilag egy egész zsáner születését inspirálva mondhatni és hatalmas űrt fog hagyni maga után, annyira egyedi és inventív művész volt. Összeállítottunk egy lejátszási listát emlékezésként a legjobb dalaiból, amiknek előadója vagy producere volt.

A hét lemeze: Arlo Parks - Collapsed In Sunbeams

A hálószobapop világából érkező Arlo Parks két EP után kiadta a hétvégén végre első teljes nagylemezét, ami tökéletesebb időben nem is érkezhetett volna. A még mindig csak 20 éves előadó bemutatkozóalbuma ugyanis tökéletesen melengető hatású télen, de hűsítőnek fog majd valószínűleg nyáron hatni.Ha szeretjük ugyanis a jazzes hangzású könnyed R&B-t lágy énekkel és remek történetmeséléssel, ami a dalszövegeket illeti, akkor Arlo Parks zenéje a legjobb partnerünk lesz ezekben a duplán is bezárkózós időkben.

Ezeket a lemezeket is csekkold!

Hatalmas hétvégéje volt azoknak, akik szeretik az old-school hip-hopot, ugyanis két legendás producer, The Alchemist és Madlib is új lemezt adott ki.De ha fejben a forró tengerpartra menekülnénk, akkor Maluma is kiadott egy új anyagot, ami beleteszi a reggae-t a reggaetonba.


A hét dala: JPEGMAFIA - FIX URSELF!

JPEGMAFIA tavalyi év végén kijött EP-je még ki sem hűlt, de két hét múlva érkezik a folytatása! A második kislemez alapján pedig hasonlóan erős anyagra számíthatunk, mint elődjénél, amit mi az év legjobbjának tartottunk 2020 legjobb zenéit taglaló cikkünkben.

Az új számon a dallamosabb, R&B-sebb oldalát veszi elő az alapvetően agresszív számairól ismert Peggy, akár egy Drake szám is lehetne, ha Drake ennyire jó dalszerző lenne. Váltakozó, ünneplő kürtök és a mély, imbolygó basszus váltakozása tökéletes hangulati hullámvasúttá teszi a FIX URSELF!-et.

Ezeket se hagyd ki!

Brent Faiyaz Tyler, The Creatorrel idézte meg annak Flower Boy éráját, autentikusan a saját képére gyúrva, Rebecca Black pedig egy Carly Rae Jepsent idéző kislemezzel tér vissza győzedelmesen a Friday poklából. SOPHIE távozásának tragikus hirtelenségéről pedig mi sem tanúskodik jobban, hogy múlt héten még kiadott egy új kislemezt.

13 új dallal bővült a Hamu és Gyémánt idei új zenés lejátszási listája, ajánljuk figyelmedbe!


Friss

Nicolas Lefaudeux

Az univerzum valójában egy önmagát tanulmányozó mesterséges intelligencia?

Microsoftnál dolgozó fizikusok úgy gondolják, hogy az univerzum egy önállóan tanuló gép.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk