Nélküle teljesen másként nézne ki ma a popzene: ezt hallgasd!

Manapság minden egyes héten követhetetlenül sok zene jelenik meg világszerte. Éppen ezért próbálunk segíteni az eligazodásban: minden héten összegyűjtjük az előző hét legérdekesebb megjelenéseit, hogy mindig képben lehess!


Nyugodjon békében: SOPHIE

Az elmúlt hét legszomorúbb híre zenei téren, hogy egy baleset következtében 34 évesen életét vesztette SOPHIE, a kortárs elektonikus- és popzene egyik legmeghatározóbb figurája. A könnyen felismerhető, sajátos hangzású zenéje nélkül nem létezne ma valószínűleg hyperpop, ahogy kései Flume sem, arról nem is beszélve, hogy a Vroom Vroom EP-vel kihúzta a tinifilmzene pokolból Charli XCX-t, korunk egyik legizgalmasabb popsztárjává téve.Rövid karrierje ellenére hatalmas nyomot hagyott a könnyűzenén, gyakorlatilag egy egész zsáner születését inspirálva mondhatni és hatalmas űrt fog hagyni maga után, annyira egyedi és inventív művész volt. Összeállítottunk egy lejátszási listát emlékezésként a legjobb dalaiból, amiknek előadója vagy producere volt.

A hét lemeze: Arlo Parks - Collapsed In Sunbeams

A hálószobapop világából érkező Arlo Parks két EP után kiadta a hétvégén végre első teljes nagylemezét, ami tökéletesebb időben nem is érkezhetett volna. A még mindig csak 20 éves előadó bemutatkozóalbuma ugyanis tökéletesen melengető hatású télen, de hűsítőnek fog majd valószínűleg nyáron hatni.Ha szeretjük ugyanis a jazzes hangzású könnyed R&B-t lágy énekkel és remek történetmeséléssel, ami a dalszövegeket illeti, akkor Arlo Parks zenéje a legjobb partnerünk lesz ezekben a duplán is bezárkózós időkben.

Ezeket a lemezeket is csekkold!

Hatalmas hétvégéje volt azoknak, akik szeretik az old-school hip-hopot, ugyanis két legendás producer, The Alchemist és Madlib is új lemezt adott ki.De ha fejben a forró tengerpartra menekülnénk, akkor Maluma is kiadott egy új anyagot, ami beleteszi a reggae-t a reggaetonba.


A hét dala: JPEGMAFIA - FIX URSELF!

JPEGMAFIA tavalyi év végén kijött EP-je még ki sem hűlt, de két hét múlva érkezik a folytatása! A második kislemez alapján pedig hasonlóan erős anyagra számíthatunk, mint elődjénél, amit mi az év legjobbjának tartottunk 2020 legjobb zenéit taglaló cikkünkben.

Az új számon a dallamosabb, R&B-sebb oldalát veszi elő az alapvetően agresszív számairól ismert Peggy, akár egy Drake szám is lehetne, ha Drake ennyire jó dalszerző lenne. Váltakozó, ünneplő kürtök és a mély, imbolygó basszus váltakozása tökéletes hangulati hullámvasúttá teszi a FIX URSELF!-et.

Ezeket se hagyd ki!

Brent Faiyaz Tyler, The Creatorrel idézte meg annak Flower Boy éráját, autentikusan a saját képére gyúrva, Rebecca Black pedig egy Carly Rae Jepsent idéző kislemezzel tér vissza győzedelmesen a Friday poklából. SOPHIE távozásának tragikus hirtelenségéről pedig mi sem tanúskodik jobban, hogy múlt héten még kiadott egy új kislemezt.

13 új dallal bővült a Hamu és Gyémánt idei új zenés lejátszási listája, ajánljuk figyelmedbe!


A figyelmetekbe ajánljuk