Kaytranada, Lizzo, A$AP Rocky, Denzel Curry, Idles, Tyles The Creator, Slowthai, Poppy, Charli XCX, Billie Eilish, Mitski, Vampire Weekend, Rico Nasty, Childish Gambinoator, Slowthai, Poppy, Charli XCX, Billie Eilish, Mitski, Vampire Weekend, Rico Nasty, Childish Gambino
Sándor Emese

Ilyenek a frusztrált férfiak online: ezt hallgasd az előző hétről!

Manapság minden egyes héten követhetetlenül sok zene jelenik meg világszerte. Éppen ezért próbálunk segíteni az eligazodásban: minden héten összegyűjtjük az előző hét legérdekesebb megjelenéseit, hogy mindig képben lehess!


A hét lemeze: Dorian Electra - My Agenda

Tavaly az év egyik legjobb debütjét produkálta Dorian Electra a főleg maszkulin trópokat lebontó Flamboyanttal. Alig egy évet kellett csak várnunk a folytatásra, ami rövidebb, de kísérletezőbb, kaotikusabb és sűrűbb lett ennek ellenére. A popzene alakváltó mókamestere ezúttal a férfiak online és abból következő offline életét veszi górcső alá. Vagyis a művész gyakorlatilag aktuális internetes jelenségekre reflektálva énekel.

Ezekhez a témákhoz pedig tökéletesen passzol a mainstream popot szétszedő és újra összerakó, futurisztikus és elidegenítő zajos hangzásvilág, elvégre elidegenedett férfiakról szól több dal is. A közreműködők sorában pedig a hyperpop olyan nagyágyúi mellett, mint Count Baldor, a 100 gecs duó egyik fele, Dylan Brady és a Sega Bodega, találunk olyan meglepő neveket is, mint a The Horrors énekese, Faris Badwan, a Friday-jel internethíressé váló, felnőttként most magát újra kitaláló Rebecca Black, a Pussy Riot, vagy éppen a Village People (igen, a YMCA-s Village People).


Ezeket a lemezeket is csekkold!

James Blake két lemez között általában eltűnik évekre, éppen ezért különleges dolog, hogy most váratlanul meglepett minket egy 4 új dalt tartalmazó EP-vel.Az eddig hálószobapopban utazó beabadoobee bemutatkozó lemezén a finomhangú, megnyílós törékenységét a kilencvenes évek nyers alternatív rockzenéjének hangzásával ötvözi, szokatlan variációt alkotva.A Griselda olyan ütemben adott ki mostanában új anyagokat, hogy csak idő kérdése volt, hogy jön egy lemeznyi új dal hamarosan a kiadó talán legnagyobb sztárjától, Benny The Butchertől is. Ha felvagdosott retró hangmintákra és régi vágású hip-hopra vágy, ez lesz a tökéletes választás.Omar Apollo a karantén alatt unatkozott, mint mindenki, úgyhogy írt egy kisebb lemeznyi dalt útkeresés céljából, ennek az egyhangúságból való menekülésnek a terméke legújabb, gitár alapú tapadós rnb-ben gazdag anyaga.Open Mike Eagle-nek, mint sokunknak, szintén nehéz éve volt. Elkaszálták tévéműsorát és egy válást is megélt az elmúlt időszakban. Új lemeze őszinte és nyílt vallomás az elmúlt sötét időszakról, a rá jellemző okos humorral helyenként.Kiadta szólólemezét a The National frontembere, Matt Berninger, értelemszerűen azoknak ajánljuk, akik szeretik bandájának szomorkás balladáit.


A hét dala: IDK - King Alfred

IDK idén kiadott már egy kollaboratív lemezt és egy halom kislemezt, de továbbra sem lassít. Legújabb dala amolyan csatakiáltás lüktető basszusokkal, ami Gil-Scott Heron The King Alfred Plan című szerzeményét hangmintázza. Az eredeti az Alfred király tervről szól, ami egy fiktív összeesküvés John A. Williams regényéből és a radikális feketék koncentrációs táborokba gyűjtésére irányul a műben. Amolyan áthallás a CIA valós, a polgárjogi mozgalom vezetőit megcélzó akcióira a múltból. Az ezen a koncepción alapuló dalban IDK kivont fegyverekkel jelzi, hogy készen áll rá és nem tart semmitől.

Ezeket a dalokat is érdemes hallgatni!

A clipping. újabb kiváló kislemezzel harangozza be a tavalyit folytató, mindjárt megérkező horroralbumát, OG Maco visszatért a kísérleti elektronkában utazó Jimmy Edgarral kiegészülve, Stevie Wonder pedig egy dal erejéig összecsődítette Rapsody-t Cordae-t, Chikát és Busty Rhymes-t is közreműködőként. Sada Baby pedig hozzáadott felfutóban levő új dalához egy kis Nicki Minaj-t és milyen jól tette!

14 új dallal frissült a Hamu és Gyémánt új zenés lejátszási listája, ajánljuk figyelmedbe!
A figyelmetekbe ajánljuk