Manapság minden egyes héten követhetetlenül sok zene jelenik meg világszerte. Éppen ezért próbálunk segíteni az eligazodásban: minden héten összegyűjtjük az előző hét legérdekesebb megjelenéseit, hogy mindig képben lehess!


A hét lemeze: Dorian Electra - My Agenda

Tavaly az év egyik legjobb debütjét produkálta Dorian Electra a főleg maszkulin trópokat lebontó Flamboyanttal. Alig egy évet kellett csak várnunk a folytatásra, ami rövidebb, de kísérletezőbb, kaotikusabb és sűrűbb lett ennek ellenére. A popzene alakváltó mókamestere ezúttal a férfiak online és abból következő offline életét veszi górcső alá. Vagyis a művész gyakorlatilag aktuális internetes jelenségekre reflektálva énekel.

Ezekhez a témákhoz pedig tökéletesen passzol a mainstream popot szétszedő és újra összerakó, futurisztikus és elidegenítő zajos hangzásvilág, elvégre elidegenedett férfiakról szól több dal is. A közreműködők sorában pedig a hyperpop olyan nagyágyúi mellett, mint Count Baldor, a 100 gecs duó egyik fele, Dylan Brady és a Sega Bodega, találunk olyan meglepő neveket is, mint a The Horrors énekese, Faris Badwan, a Friday-jel internethíressé váló, felnőttként most magát újra kitaláló Rebecca Black, a Pussy Riot, vagy éppen a Village People (igen, a YMCA-s Village People).


Ezeket a lemezeket is csekkold!

James Blake két lemez között általában eltűnik évekre, éppen ezért különleges dolog, hogy most váratlanul meglepett minket egy 4 új dalt tartalmazó EP-vel.Az eddig hálószobapopban utazó beabadoobee bemutatkozó lemezén a finomhangú, megnyílós törékenységét a kilencvenes évek nyers alternatív rockzenéjének hangzásával ötvözi, szokatlan variációt alkotva.A Griselda olyan ütemben adott ki mostanában új anyagokat, hogy csak idő kérdése volt, hogy jön egy lemeznyi új dal hamarosan a kiadó talán legnagyobb sztárjától, Benny The Butchertől is. Ha felvagdosott retró hangmintákra és régi vágású hip-hopra vágy, ez lesz a tökéletes választás.Omar Apollo a karantén alatt unatkozott, mint mindenki, úgyhogy írt egy kisebb lemeznyi dalt útkeresés céljából, ennek az egyhangúságból való menekülésnek a terméke legújabb, gitár alapú tapadós rnb-ben gazdag anyaga.Open Mike Eagle-nek, mint sokunknak, szintén nehéz éve volt. Elkaszálták tévéműsorát és egy válást is megélt az elmúlt időszakban. Új lemeze őszinte és nyílt vallomás az elmúlt sötét időszakról, a rá jellemző okos humorral helyenként.Kiadta szólólemezét a The National frontembere, Matt Berninger, értelemszerűen azoknak ajánljuk, akik szeretik bandájának szomorkás balladáit.


A hét dala: IDK - King Alfred

IDK idén kiadott már egy kollaboratív lemezt és egy halom kislemezt, de továbbra sem lassít. Legújabb dala amolyan csatakiáltás lüktető basszusokkal, ami Gil-Scott Heron The King Alfred Plan című szerzeményét hangmintázza. Az eredeti az Alfred király tervről szól, ami egy fiktív összeesküvés John A. Williams regényéből és a radikális feketék koncentrációs táborokba gyűjtésére irányul a műben. Amolyan áthallás a CIA valós, a polgárjogi mozgalom vezetőit megcélzó akcióira a múltból. Az ezen a koncepción alapuló dalban IDK kivont fegyverekkel jelzi, hogy készen áll rá és nem tart semmitől.

Ezeket a dalokat is érdemes hallgatni!

A clipping. újabb kiváló kislemezzel harangozza be a tavalyit folytató, mindjárt megérkező horroralbumát, OG Maco visszatért a kísérleti elektronkában utazó Jimmy Edgarral kiegészülve, Stevie Wonder pedig egy dal erejéig összecsődítette Rapsody-t Cordae-t, Chikát és Busty Rhymes-t is közreműködőként. Sada Baby pedig hozzáadott felfutóban levő új dalához egy kis Nicki Minaj-t és milyen jól tette!

14 új dallal frissült a Hamu és Gyémánt új zenés lejátszási listája, ajánljuk figyelmedbe!
A figyelmetekbe ajánljuk