Különös felhívással igyekszik felrázni a múzeumi életet egy kis angol múzeum: a legszebb popók fotóit várják – persze csak múzeumi műalkotásokat ér beküldeni!


Az utóbbi fél év igazi uborkaszezon volt a múzeumok számára, hiszen a karantén miatt jobbára zárva tartottak. Ezzel a kurátorok munkájára sem volt szükség, így egy apró, brit intézmény, a Yorkshire Museum úgy döntött, felrázza őket téli álmukból, létrehozva egy arcpirító kihívást.

A „Best Museum Bum" keretein belül a világ minden tájáról várják a múzeumi hátsófeleket, ihlető képnek pedig egy ókori márványpopót választottak a saját gyűjteményükből, amelyből épp úgy tört le egy darab, mintha valaki kiharapta volna belőle.


A siker pedig elsöprő: formás, löttyedt, feszes, ráncos, kerekded, izmos – a fenékskála minden részéről özönlöttek a múzeumi fotók a #BestMuseumBum hashtagre.

Olyan különlegességekre is bukkanhatunk, mint ez az amerikai gyártmányú tűpárna: tulajdonosai Hitler hátsóját szurkálhatják kedvükre.

Forrás: Artnet News

Friss

Unsplash/Myke Simon

Eltávolították Csehország utolsó telefonfülkéjét

Már véglegesen a múlté a nyilvános telefonállomások kora Csehországban.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Long Island Iced Tea – a koktél, amit muszáj elkészítened otthon!

A Long Island Iced Tea-nek elnevezése becsapós lehet, hiszen nem egy jeges teáról beszélünk, hanem egy teát egyáltalán nem tartalmazó, igen magas alkoholtartalmú koktélról.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A klíma megfelelő telepítésén nem érdemes spórolni (x)

Egy jó minőségű klíma kiváló választás, ha sok éven át szeretné élvezni a kellemes hőmérsékletet, jó közérzetet otthonában. Ahhoz viszont, hogy a klímája megbízhatóan, hatékonyan és költségtakarékosan működjön, megfelelően kell azt telepíteni.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk