A Spotify-on hamarosan már nézni is lehet a podcasteket

A Spotify-on hamarosan már nézni is lehet a podcasteket

A YouTube egyik nagy előnye, hogy a podcasteket nem csak hallgatni lehet, hanem nézni is, szemben a Spotify-jal. A svéd streamingplatform viszont észbe kapott, és hamarosan jön a videópodcast funkció!


Bár a podcast alapvetően nem egy audiovizuális műfaj, sok podcaster az epizódok videóanyagát is fel szokta tölteni YouTube-ra, az emberek ugyanis furcsa módon szeretik nézni is a podcasteket, ez pedig sokáig nagy hátránya volt a Spotify-nak vetélytársával szemben. Ez nem lesz már sokáig így, a svéd cég ugyanis bejelentette, hogy hamarosan már a Spotify-on is lehet majd videópodcasteket nézni – írja a Verge.

Egyelőre csak néhány podcastnál lesz elérhető a funkció

A fejlesztés egyébként várható volt annak fényében, hogy a Spotify egy exkluzív szerződéssel magához csábította vetélytársa legnagyobb podcastjét, a The Joe Rogan Experience-t. A műsor egyik vonzereje ugyanis a videó verziója az epizódoknak, amit több kamerával rögzítenek a stúdióban.

Egyelőre tesztjelleggel csak a Zane and Heath: Unfiltered című podcastnél él a funkció, és sokáig csak a következő podcastekek teszi a platform lehetővé, hogy videót is feltöltsön (de idővel mindenkinek elérhetővé válik majd a funkció): Book of Basketball 2.0, Fantasy Footballers, The Misfits Podcast, H3 Podcast, The Morning Toast, Higher Learning with Van Lathan & Rachel Lindsay, The Rooster Teeth Podcast.

Egyébként technikailag úgy oldották meg a funkció beépítését, hogy szinkronban streameli nekünk a platform a videó és audio részét a podcasteknek. Ha pedig lezárjuk majd a telefonunkat, akkor megszakítás nélkül hallgathatjuk tovább a podcastet videó nélkül. A szolgáltatás elérhető lesz az asztali és telefonos verziókban egyaránt.

A figyelmetekbe ajánljuk