A Modern Art Orchestra jazz-zenekar tagjai hangszerükkel a kezükben

A Modern Art Orchestra együttese

Podcasttal szórakoztat a járvány idején a híres magyar jazz-zenekar

A koronavírus-járvány idején is gondoskodik a közönség szórakoztatásáról a széles körben elismert hazai jazz-zenekar, a Modern Art Orchestra (MAO).


A 2005 októberében, a legkiválóbb jazz-zenészekből alakult formáció április 8-án indított élő podcastot Különkiadás címmel Facebookon: minden szerdán 21 órától egy ingyenesen elérhető, kétórás műsort láthatnak a nézők. Az első órában meghívott vendégekkel és a MAO egy-egy muzsikusával közösen folytat beszélgetést Fekete-Kovács Kornél zenekarvezető.

„A vendégek olyan személyek közül kerülnek ki, akik valamilyen formában kötődnek a műsor második felében hallható koncertsorozatunkhoz. Vendégünk volt például Németh Ferenc világhírű jazzdobos, aki Herbie Hancockkal közös személyes élményeit osztotta meg velünk a műsorban, ezután pedig Hancock Head Hunters lemezét idéztük fel. De járt nálunk Pátkai Rozina is, hazánk egyik legismertebb bossa nova énekesnője, akit Julian »Cannonball« Adderley Bossa Novas albuma kapcsán hívtunk beszélgetésre" – árulta el a művész. A beszélgetéseket követően a Modern Art Orchestráról készült archív hangfelvételek hallhatók.

Fekete-Kov\u00e1cs Korn\u00e9l hangszer\u00e9vel a kez\u00e9benA beszélgetéseket Fekete-Kovács Kornél vezetiBurger Barna

„Több mint három éve tart a Legendás albumok című koncertsorozatunk a Budapest Music Centerben. Az előadás lényege, hogy a jazz történetéből kiragadunk egy-egy meghatározó albumot, az azokon szereplő darabokat tanulmányozzuk, lejegyezzük, majd saját verzióban előadjuk. Az előadásokon készült felvételeket hallhatja most az online közönség is" – mondta Fekete-Kovács, aki szívügyének tekinti a podcastot.

„Ebben a különös helyzetben is értékes módon szeretnénk jelen lenni. Az embereket ki akarjuk szakítani a mindennapi problémáikból, meg akarjuk mutatni, hogy ebben az időszakban is lehet ránk számítani. Remélem, hogy ezekkel a felvételekkel sok olyan embert is meg tudunk szólítani, akik bár szerettek volna, de nem jutottak el a koncertjeinkre. A nézők pedig betekintést nyerhetnek a kulisszák mögé, hogy mi zajlik a zenészek életében ebben az időszakban" – foglalta össze a művészeti vezető. Fekete-Kovács szerint a podcast a korlátozások feloldását követően is műsoron maradhat.

Ma este 21 órakor minden jazz- és zenerajongónak a Modern Art Orchestra Facebook oldala előtt a helye – tekerjétek fel a hangerőt!

A figyelmetekbe ajánljuk