Így válaszd ki a tökéletes tévét a nappalidba!

Így válaszd ki a tökéletes tévét a nappalidba!

Méret? Felbontás? Vagy esetleg színek? Mire figyeljünk, ha új tévével szeretnénk feldobni lakásunkat? Kérdések, válaszok egyetlen cikkben! Kattints!


A Hisense összegyűjtötte az 5 legfontosabb dolgot, amiket mindenképp érdemes szem előtt tartani tévévásárláskor. Lássuk!

Ebben az esetben számít a méret

Unsplash/Jan Böttinger

Függetlenül attól, hogy közép- vagy prémiumkategóriás készüléket választunk, az eszköz mérete központi kérdés, hiszen koránt sem mindegy, hogy lakásunk melyik részén találunk majd neki helyet. Ezen kívül fontos attribútum még, hogy pontosan hány emberrel fogunk osztozkodni a képernyőn, illetve, milyen képernyőarány mutat jól a kiválasztott helyiségben. Nappaliba 55 és 65 col közötti tévét érdemes választani, hálószobába és konyhába azonban ennél kisebbet.

Érdemes áldozni a felbontásra

Minél több a pixel, annál élesebb a kép – erre pedig igenis érdemes költeni, minél nagyobb ugyanis a felbontás, annál jobb képminőségben élvezhetjük kedvenc filmjeinket, sorozatainkat, meccseinket. Ha moziélményre vágysz, 4K-ban gondolkodj!

A színek fontosak

Unsplash/Jonas Leupe

A képélesség mellett a színek is befolyásolják az esztétikumot, így érdemes olyan készülék mellett döntenünk, mely HDR-technológiával rendelkezik: több kontrasztot kapnak a képek, melyek ráadásul fokozott fényerővel jelennek meg a képernyőn. Ha ennél is jobb minőségre vágysz, válassz egy ULED készüléket, mely élethű kép mellett káprázatos színeket is bevarázsol a nappalidba!

Ne csak szemünkre, a fülünkre is gondoljunk

Szemünk gyönyörködtetése mellett érdemes azért a hallásunkra is gondolni. Léteznek már olyan készülékek is, melyek a digitálisan rögzített hangok esetében is kimagasló minőségre képesek, és széles spektrumú lejátszási formátumot is támogatnak, így nem lesz akadály az mp3, a FLAC és az mp4 mellett az AVI vagy a MOV formátum lejátszása sem.

Párosítás okoseszközzel? Kell!

Unsplash/Mollie Sivaram

A 21. században elengedhetetlen funkciónak számít a televíziók esetében, hogy párosíthatóak-e okoseszközökkel, vagy rendelkeznek-e kiegészítő szoftverekkel. Utóbbi azért is nagyon fontos, mert ilyen funkcióval akár home office közben is képesek lehetünk a legkényesebb prezentációk lebonyolítására.

A figyelmetekbe ajánljuk