Egy Volswagen-logo.

A németek sem akarnak lemaradni: izgalmas repülő taxi-koncepciót mutatott be a Volkswagen

A Volkswagen úgy döntött, hogy sebességet vált, és repülő taxik építésébe kezd.


A VW China a múlt héten mutatta be új eVTOL (elektromos függőleges fel- és leszálló) repülőgépét, amely igen lenyűgöző teljesítményadatokkal rendelkezik. A Vertical Mobility projekt, vagy röviden V.MO. egy teljesen autonóm elektromos repülőgép, amely a VW szerint négy utast és csomagjaikat akár 200 km-es távolságra is képes lesz elszállítani pilóta nélkül.

Az első prototípus, amely a brit Tangerine tervezőcéggel és a kínai Sunward repülőgépgyártóval közösen készült, a jellegzetes fekete-arany színű festése miatt a Flying Tiger becenevet kapta.

A Flying Tiger körülbelül 11 méter hosszú és 10,5 méter széles. A VW szerint a prémium kategóriás járművet kezdetben a gazdag kínai ügyfeleknek szánják, és a gyakran zsúfolt megavárosok közötti VIP-járatokra használják majd.

A VW a jómódúak megszólítása érdekében fiatal, helyi szakértőkből álló csapatot hozott létre a jármű megtervezésére. A csapat intenzív kutatást végzett, és több mint száz nagy vagyonnal rendelkező személlyel beszélt szerte Kínában, hogy felismerjék az igényeket.

Természetesen nem a VW az egyetlen autógyártó, amely a légi közlekedés felé mozdul el. A Rolls-Royce és a Hyundai nemrég jelentette be, hogy új légi mobilitási projekteken kívánnak dolgozni.


Forrás: Robb Report


A figyelmetekbe ajánljuk